Livsglede i koronaens tid

Søknadssammendrag

Narvik Unge Sanitet ønsker å tilby flere aktiviteter til eldre i Narvik kommune i 2021 ved å gi dem gode opplevelser i en utfordrende tid. Deltakerne blir meldt inn av kommunens enheter og må til en viss grad være selvgående. Antall deltakere: 30 stk. eldre, antall frivillige 15 stk.

Planlagte aktiviteter:
Togtur med vårt lokale tog, Arctic Train, på Ofotbanen. Deltakerne blir hentet med taxi eller av frivillige/pårørende og kjørt til togstasjonen. Her blir det musikalsk innslag på kafeen før vi setter oss på toget som tar 2 timer t/r. Vel nede blir deltakerne servert lunsj på før de blir transportert hjem på samme måte som de ankom. Planlagt i april 2021.

Tur med gondolen til Fjellheisrestauranten i Narvikfjellet. Deltakerne blir hentet med taxi eller av frivillige/pårørende. På restauranten nyter vi utsikten og får lett servering før vi drar ned igjen. Planlagt i august 2021.

Sightseeing med buss til Skjomen. Deltakerne blir hentet med taxi eller av frivillige/pårørende. Bussen tar deltakerne med til Skjomen, et idyllisk sted som mange har et nært forhold til. Vi tar et stopp på Kroa ved golfbanen og en lett servering før vi drar tilbake til byen igjen. Planlagt i juni 2021.

Vår målsetning for prosjektet er å skape interessante og spennende opplevelser, innenfor trygge rammer. Koronaen har satt en stopper for mye av den aktiviteten som mange eldre har hatt tilbud om tidligere. Kulturelle arrangementer har det blitt færre av og restriksjonene har også ført til at mange vegrer seg for å være med på det som tilbys. Vi ønsker å tilby trygge og spennende aktiviteter for en gruppe som har vært særskilt utsatt for isolasjon. Vi vil stille med frivillige assistenter/samtalepartnere på alle aktivitetene.

Prosjektleder

Julie Lind-Jæger

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Livsglede i koronaens tid
Organisasjon
Norske Kvinners Sanitetsforening
Beløp Bevilget
Kr 150.000
Startdato
11.11.2020