Matskolen rett hjem

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Bakgrunn: Vi skulle bygge opp et nasjonalt kompetansenettverk for alle interesserte, både enkeltpersoner, private, organisasjoner, offentlige aktører som møter utfordringen med matvareallergi og matvareintoleranse i hverdagen.

 

Målsetting:

·        Kvalitetssikre Matskolens konsept, matoppskrifter og selve matkursene.

·        Nettbasere matskolen, ikke bare med tradisjonell presentasjon, men også med video av tilberedningsmetoder.

·        Brukerne skulle også kunne stille spørsmål direkte til fagpersonell over nettet og få svar på sine spørsmål gjennom sin egen E-postadresse.

·        Skape et nettsted for brukerne der de kan utveksle erfaringer og oppskrifter.

 

Gjennomføring: Prosjektet er meget vel gjennomført. Prosjektet har vært meget arbeidskrevende. Dette gjelder særskilt produksjonen av video for de nettbaserte oppskriftene. Alle kontakter og henvendelser som prosjektet har tatt, er blitt positivt mottatt

 

Resultater: Medisinskfaglige ekspertise ser www.Matskolen.no som et meget viktig supplement til dagens tilgjengelige kunnskap. For den enkelte er ikke en diagnose med matallergi nok, diagnosen er begynnelsen på det store arbeidet for brukeren og omgivelsene. På denne veien er Matskolen en viktig og god hjelp. Prosjektets mål er nådd.

 

Veien videre: Matskolen vil leve videre i NAAF og vi er allerede i gang med neste prosjekt – Den gode smaken (prosjektnummer 2008/1/0247) – en annerledes kokebok. Dette er et toårig HR prosjekt som bygger på Matskolen.


 

Prosjektleder/forsker

Svein Magnus Gjønvik

Detaljer
Program
Rehabilitering (2004)
Prosjektnavn
Matskolen rett hjem
Organisasjon
Norges Astma- og Allergiforbund
Beløp Bevilget
2005: kr 700 000, 2006: kr 585 000, 2007: kr 420 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet