Megatown – The movie

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Megabandet skulle feiret 30 års jubilèum i 2020. Vi hadde lyst til å gjøre noe stort og nytt for å markere dette. Vi fikk 590.000,- i støtte fra Bufdir til å gjennomføre en ukestur med filminnspilling. Vi har derfor delt opp prosjektet i to budsjetter. Et for turen, og et for filming og utstyr. Turen og oppholdet er finansiert. Vi fikk 95.000,- i støtte fra Sparebank 1 til å spille inn filmmusikken. Det er gjennomført. Vi har fått til sammen 210.000,- fra forskjellige givere øremerket til filmingen. Vi har søknader inne hos Sparebankstiftelsen og Sparebanken Øst. Vi har også noen egne midler.

Målsetting

Å vise hva personer med forskjellig funksjonsnedsettelse kan få til, når alt blir lagt til rette for det. Det vil også gi stor stolthet og mestringsfølelse for deltakerne, og familiene deres. Vi har allerede opplevd rørende scener etter at foreldre har fått høre på musikkinnspillingene.

Målgruppe

Målgruppen er medlemmene i Megabandet. 70 personer med nedsatt funksjonsevne. I tillegg vil filmen kunne gi inspirasjon for store tilsvarende grupper.

Antall personer i målgruppen

70

Beskrivelse av gjennomføring

Vi reiser med busser søndag 30. aug, og innlosjerer oss på High Chaparral. Vi skal både bo og spise der. Mandag morgen begynner vi med innspillingene. Det er 3 filmteam som opererer samtidig på forskjellige steder med forskjellige scener. Vi må gjøre det slik for å rekke å få filmet alt på så kort tid. Vi legger inn pauser, for ikke å slite ut deltakerne. Dette skal være morsomt. Det er ikke åpent for andre i den uken vi er der. Filmingen vil foregå hver dag til og med fredag. Lørdag morgen starter vi på hjemturen. Når vi er hjemme starter ferdigstillelsen av filmen. Vi skal ha stor kino première med familie og gjester alle kledd i galla. Det skal være rød løper, lys, canapèer og sprudlevann. Tenk dere den scenen og de forventningene når medlemmene våre skal vise for alle hva de har vært med på, og fått til. Manus er skrevet, musikken spilt inn, øvelsene i gang og selve turen finansiert. Dokumentaren finansieres av filmselskapet vi samarbeider med. Vi mangler altså å få ferdig finansiert selve filmingen med filmcrew og leie av utstyr.

Fremdriftsplan

Vi har spilt inn fimmusikken, og er i gang med øvelser på tekst og skuespill. Dette holder vi på med fram til sommerferien, og starter opp igjen i begynnelsen av august. I månedskiftet august/sept har vi fått Westernbyen "High Caparral" for oss selv til innspilling av filmen. Da har de stuntmenn, damptogsett og alt som vi trenger på plass der. Etter innspillingene skal filmen redigeres, og når den er ferdig, skal vi ha kinopremiere. Jan/feb 2023.

Prosjektleder/forsker

Øystein Remme

Detaljer
Program
Helse vår (2022)
Prosjektnavn
Megatown – The movie
Organisasjon
Dissimilis Norge
Beløp Bevilget
2022: kr 1 400 000
Startdato
04.07.2022
Sluttdato
24.02.2023
Status
Under gjennomføring