Søknadssammendrag
Vi er et nyoppstartet Fylkeslag som ønsker å gi familiene til barn med TS et unikt tilbud.
Ettersom vi bor på Sørlandet er sjøliv veldig sentralt! Vi ønsker derfor å bruke dette som bakgrunn for prosjektet.
Prosjektets målsetting er å gi barn en følelse av mestring! Og vi ønsker at foreldre og barn skal få møte andre i samme sitasjon.
Vi ønsker å sette fokus på muligheter, og fremme et positivt selvbilde, ved mestring.
Prosjektets målgruppe er familier fra hele landet, med barn som har TS
Prosjektets betydning er å øke forståelsen av å arbeide i team, og å utvikle vennskap mellom likesinnede.
Meningen er å ta barn ut av sin vante situasjon, samtidig som de får en følelse av mestring. Noe som er veldig viktig for barn som møter mye og mange nederlag.
Vi ønsker også å få til en erfaringsutveksling mellom gruppene barn ? barn og foreldre – foreldre.
Den fremdriftsplan vi jobber mot, er at vi er et nyoppstartet fylkeslag som ønsker å gi familiene til barn med TS et unikt tilbud.
Agder fylkeslag søker derfor Helse og Rehab om midler til å arrangere et 3 dagers familietokt med Fullriggeren Sørlandet. Skagerrak – Kr.sand i 2009.
Arrangør er Agder Fylkeslag. Dette er et landsdekkende tilbud.
Sluttrapport
Sluttrapport/artikler (pdf)
Sluttrapportsammendrag
Vi hadde et ønske om å gi familier til barn med TS et helt unikt tilbud. Forutsetningen var at de kunne møte andre i samme situasjon, og i en helt ny setting.
Vi leide fullriggeren “Sørlandet” til å ta oss med på “tokt”. Dennee er en av 3 operative fullriggere på verdensbasis. Vi dro på et 3 dagers tokt fra Kristiansand til Skagen i Danmark, og tilbake til Kristiansand. Skipet er en enestående kulturarv fra det maritime Norge under seil. Tidligere var hun et skoleskip for sjømannsopplæring av skoleskipsgutter, nå er hun tilgjengelig som opplevelsesseilas for “ungdom” i alle aldere.
På båten måtte man jobbe etter evne, og da fikk man følelsen av å bidra og mestre. Dette er noe som var svært positivt for ungdommene. Mannskapet var hele tiden der som støttespillere og sikkerhet. Denne turen ga mange personlige utfordringer og mange nye erfaringer. Her så man konsekvensene av at alle måtte bidra, for å få ting til å fungere. Det trenger ikke være så store tingen, men bare det å være en del av et fellesskap, og faktisk gjøre den lille tingen som du blir forespurt. Noe som igjen fører til en god følelse av mestring. Og er det noe barn med TS trenger, så er det å føle at de mestrer.
Det å kunne mestre slike oppgaver, håpet vi ville bidra til at hverdagen hjemme kunne bli lettere.
Ved avreise var det 40 personer + mannskap om bord og strålende vær. Dette viste å være en ideell løsning for vår gruppe, som egentlig trengte litt mer plass enn de ville fått hvis båten hadde vært helt full.
Evaluering i ettertid er kun positiv. Mange ønsket seg nok en tur, og ingen var egentlig klar for å dra hjem etter kun tre dag.
NTF har nå en tur som ble positivt mottatt og som vi håper å kunne gjenta ved en senere anledning.