Sluttrapport
Sluttrapportsammendrag
[Klikk her og skriv inn sammendraget]
Prosjektet hadde som målsetting å føre funksjonshemmende i etapper langs Pilegrimsleden fra Lillehammer til Nidaros. Deltakere skulle også få en sikker og fin turopplevelse kombinert med kulturelle innslag ved at lokale historikere deltok på alle etappene samt at to teater oppsetninger skulle besøkes, Kristin spelet på nord Sel og spillet om Hellige Olav på Stiklestad. Prosjektet hadde en varighet på to år. Etter sterkt påtrykk utenfra, ble det søkt om utsettelse i et år, noe som ble innvilget.
Prosjektet ble gjennomført som et samarbeids prosjekt. Det vil si at prosjekt gruppen kontaktet alle aktuelle LHL lag langs Pilegrimsleden og spurte om de kunne tenke seg å stå ansvarlig for gjennomføringen av etappen i sin kommune. Prosjektgruppen møtte en eventyrlig entusiasme fra lagene. Alle lag fikk en økonomisk ramme og hjelpekorps og lokal historiker skulle være med under marsjen, ellers var det opp til lagene hva de ville vise frem fra sin kommune. Kreativiteten var stor, noe prosjektgruppen er svært takknemmelig for.
Det er avviklet totalt 17 etapper, ni etapper i Gudbrandsdalen og åtte i Sør Trøndelag. Det har deltatt 28 mennesker i gjennomsnitt på hver etappe. Aldersammensetningen er fra 3 til 81 år. Det har vært deltager fra flg. FFO lag: LHL, Astma/Allergi, Diabetes, Hørselshemmede, Psykiske Utviklingshemmede, Kreftrammede, Svaksynte og pårørende. To deltagere har gått 13 etapper. Prosjekt gruppen har deltatt i alle etappene. Det er avviklet et ”samarbeidsseminar” for alle arrangerende lag, konklusjonen var at samarbeidet mellom lokallagene kunne ha vært bedre. Jan Hukkelås, Orkdal kunne anbefale HAFO modellen et samarbeids prosjekt mellom Hitra, Frøya, Agdenes og Orkdal, som fungerer veldig godt.
Pilgrimsstafetten har vært et vellykket prosjekt, det har vært en veiviser for HR prosjekter i region ved at mange FFO lag søker om midler til gjennomføring av ymse prosjekter, samt at det på fylkets plan er blitt igangsatt samarbeids kurser.