Podkast

Søknadssammendrag

Målet med prosjektet er å gi unge kreftrammede og pårørende et kombinert informasjons- og underholdningstilbud i koronakrisen, gjennom en podcast. Målgruppen er unge kreftrammede og pårørende mellom 15 og 35 år.

Kreftrammede opplever for tiden en dobbelt belastning ved at de er livstruende syke og i tillegg står i fare for å bli rammet av et livsfarlig virus. Mange sitter isolert og har god tid til å bekymre seg. Vi får allerede meldinger om at de føler seg ensomme og lurer på hva fremtiden bringer. Tidligere har vi laget to sesonger av podcasten «Bekreftet – en prat om kreft og sånn». Nå tenker vi å lage en ukesaktuell spesialversjon av podcasten vår tilpasset koronatiden vi lever i. Den skal inneholde informasjon og underholdning rettet mot unge kreftrammede og pårørende, slik at de føler seg litt mindre alene og får svar på alt de lurer på.

Vi skal lansere 20 podcast-episoder innen utgangen av juni 2020. Awa Sarr er programleder og lager podcasten fra hjemmet sitt, og produksjonsselskapet Både Og hjelper med redigering og distribuering. Lytterne kan selv være med å påvirke innholdet ved å sende inn forslag til temaer de vil vite mer om, spørsmål de lurer på eller historier de vil dele. Dette er en interaktiv podcast, designet slik at lytterne er med på det som skjer. Podcasten skal gi dem mulighet til å glemme isolasjonen og helsebekymringene for en stund. Hvis Ung Kreft ikke kan svare på spørsmålene som kommer inn, vil vi intervjue eksperter over telefon.

Vi tror og forventer at dette blir en populær podcast for vår målgruppe.

Prosjektleder/forsker

Anniken Golf Rokseth

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
Podkast
Organisasjon
Ung Kreft
Beløp Bevilget
Kr 200.000
Startdato
08.04.2020