Polluspakken

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Flere og flere barn sliter med astma og allergi. Hvordan kan vi forklare de aller minste hva pollen er, forskjell på ulik type pollen, og hva pollen gjør med de som er allergiske? Jeg har tidligere laget en barneforestilling, Allergikus Pollus- Den lille pollenplagen. Denne ble støttet av Extrastiftelsen. Barna elsket forestillingen, og karakteren, Pollus. De satt igjen med kunnskap om pollen og allergi uten å tenke over det. Sånn er det ofte når fakta fortelles på en kreativ måte. Nå vil jeg at barna skal kunne lære det samme der de er, på skolen og i barnehagen! På en kreativ måte.

Målsetting

Polluspakken skal spre kunnskap om Pollen og Pollenallergi til de yngste i landet vårt. Flere og flere barn er plaget av allergi, og ved å ta del i dette prosjektet vil barna tidlig få et innblikk i hva pollen er, hva det gjør med de som er allergiske, og hva som skjer i naturen om våren.

Målgruppe

Målgruppen for prosjektet er barn i førskolegrupper i barnehage, samt barn i 1-2.klasse i småskolen.

Antall personer i målgruppen

900

Beskrivelse av gjennomføring

30 utvalgte barnehager og skoler i Vest- Agder, vil få tilsendt Polluspakken. Denne skal de jobbe med i en uke, og det skal være på våren, ved spredning av bjørkepollen. Pakken inneholder barneboken, Pollus- Den lille pollenplagen. Boka er et samarbeid med NAAF for å spre kunnskap om hvordan man kan beskytte seg mot pollen. Polluspakken vil også inneholde et undervisningsopplegg med fakta om ulike typer pollen, når spredningen er på sitt verste, og hva som gjør at noen er allergiske mot pollen. Det vil være forslag til øvelser man kan gjøre med barna ute i naturen, og også innendørs aktiviteter. F.eks. Lag din egen Pollus! I pakken vil det være en t-skjorte med trykk til alle barna. Som en ekstra bonus vil alle barnehager/skoler som mottar Polluspakken, få et forfatterbesøk der jeg vil lese fra boken, samt fortelle om mine erfaringer som astmatiker og pollenallergiker. Jeg ønsker å få i gang en samtale med barna omkring tema. Alle barnehagene og skolene vil i etterkant av at de har arbeidet med Polluspakken, motta et evalueringsskjema. Disse tilbakemeldingene vil jeg kunne bruke for å forbedre og videreutvikle Polluspakken. Målet er at alle landets barn på sikt skal få jobbe med Polluspakken.

Fremdriftsplan

Polluspakken skal være klar til å sendes ut til barnehagene/ skolene i april 2017 ( Ved spredning av bjørkepollen). Det vil si at utviklingen av Polluspakken vil starte allerede i januar 2017. Auglandstjønn barnehage samt Karuss skole vil få pakken i mars slik at jeg har mulighet til å gjøre endringer før den går ut til de resterende barnehagene. Tidspunktet for utsending av pakkene vil avhenge litt av hvor tidlig pollensesong vi får i 2017.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Pollus, ped.opplegg kopi.pdf Evaluering Polluspakken orginalen.pdf sluttrapport Pollus.pdf

Prosjektleder/forsker

Karin Moe Hennie

Detaljer
Program
Helse høst (2016)
Prosjektnavn
Polluspakken
Organisasjon
Norges Astma- og Allergiforbund
Org.ledd
Karin Moe Hennie
Beløp Bevilget
2017: kr 264 000
Startdato
02.01.2017
Sluttdato
01.01.2018
Status
Avsluttet