Regnets rytme

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Sing Song Singers er et kor for funksjonshemmede ungdommer og voksne. Koret har i flere år arrangert julekonsert i kirken og opptrådt på mange forskjellige arrangement. Derfor følte vi nå at tiden var inne til en større utfordring. Valget falt på en musikal som skulle bestå av Ole Ivars sanger. Det ble inngått et samarbeid med teatersportsgruppen ”Team Myklebust”, som består av funksjonsfriske ungdommer og 7 lokale musikere ble også engasjert.

 

Øvelsene startet høsten 2007 og i begynnelsen jobbet gruppene hver for seg for å øve inn repertoaret. Solister ble pukket ut i koret og sanger som passet til hver enkelt ble fordelt. Det ble tidlig klart at koret ikke kunne foreta kostymeskift mellom sangene, så løsningen ble at teatersportsgruppen skulle fremføre små tablåer med tilknytting til sangene som ble fremført. Gjesteartister ble også forespurt og utvalgt. Etter hvert som høsten skred frem ble det fellesøvelser med alle grupper for å klare å sy sammen forestillingen. November 2007 var det klart for premiere i Maihaugsalen på Lillehammer og til alles glede var det fullsatt sal. Nervene stod på høykant, men musikalen ble en stor suksess som toppet seg med at Ole Ivars kom på besøk.

 

Helse og Rehabilitering bevilget prosjektet ”Regnets rytme” midler som gjorde at vi kunne planlegg en turne med musikalen i 2008. Vi besøkte Ringebu, Næroset, Raufoss og Gjøvik med forestillingen og ble godt mottatt alle steder. Det var et av målene våre at flest mulig skulle få anledning til å se og høre hva som kan komme ut av et samarbeid mellom ulike grupper. Prosjektet har gitt mange mye arbeid og mange gleder. Resultatet viste seg å bli meget bra og det ble knyttet mange ny bekjentskaper. At to ulike grupper ungdommer samarbeider på denne måten gir alle et nytt innblikk i hverandres hverdag og de viser hverandre hva de kan klare å få til. De støttet hverandre på en utmerket måte og i ettertid er det ikke så vanskelig å si hei til hverandre og slå av en liten prat når man treffes ute. Utad fikk alle vist at ”vi vil og vi kan”.

 

Etter siste opptreden så ble prosjektet avsluttet og kanskje kan det bli et nytt samarbeid senere en gang. Koret er nå i full gang med å øve inn sanger til en ny CD som skal spilles inn i 2009 og sangerne kan nok godt tenke seg å sette opp en ny forestilling i fremtiden. Det gjør godt å føle at en har suksess med noe en har gjort.


 

Prosjektleder/forsker

Åshild Marit Jenstad

Detaljer
Program
Rehabilitering (2007)
Prosjektnavn
Regnets rytme
Organisasjon
Dissimilis Norge
Org.ledd
Sing Song Singers
Beløp Bevilget
2008: kr 93 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet