Rekrutteringssamling rullestolrugby

Søknadssammendrag

1. Rullestolrugby er i løpet av de siste 20 årene blitt en av de største og mest populære handikapidrettene i verden. Vår klubb ble dannet i 1996 og har siden da vært eneste rullestolrugbyklubb i Norge. Siden 1997 har vi deltatt i den svenske serien og har også deltatt i en del internasjonale turneringer. Vi er i dag 13 spillere og har et samarbeid med Sunnaas sykehus for rekruttering av nye spillere. Vi har nå lyst til å arrangere en rekrutteringssamling en helg i juni 2010 hvor vi inviterer aktuelle spillere fra hele landet. Med økonomisk støtte slik at interesserte kan få dekket reise og opphold har vi et håp om at vi skal klare å få til en slik samling. Vi har også lyst til å invitere en meget dyktig trener som vi har en del kontakt med. Han er en tidligere landslagsspiller for Canada som nå er landslagstrener for Sverige.

2. Målet med prosjektet er å få startet opp flere rullestolrugbylag i Norge og også rekruttere flere spillere her i Østlandområdet.

3. Målgruppen er hovedsakelig tetraplegikere (dvs personer som har brukket nakken). Andre skader/sykdommer er også aktuelle, men det er et krav i rullestolrugby at spillerne skal ha redusert funksjon i både armer og ben. Personer som kan være aktuelle som trenere, dommere, klassifisører, ledere etc. vil vi også gjerne ha med.

4. Rullestolrugby er en av få idrettsgrener for personer med store fysiske funksjonshemninger. Det er en morsom og krevende sport for bevegelseshemmede med nedsatt ben- og arm/håndfunksjon f.eks. tetraplegikere, muskelsvinn, amputerte, CP og leddgiktrammede. De aller fleste som spiller rullestolrugby har brukket nakken. Det spilles i spesielt utviklede rugbyrullestoler, så man må være istand til å kjøre en manuell rullestol. Å være i aktivitet og trene regelmessig gir en helsegevinst for alle. For personer med store funksjonshemninger er det ekstra viktig å holde seg i form for å mestre en til tider vanskelig hverdag. Rullestolrugby er en morsom måte å holde seg i form på og det er svært tilfredsstillende å føle fysisk mestring når man har en skade/sykdom som ofte gjør at man føler at man ikke engang mestrer de enkleste utfordringene i hverdagen.

5. Februar 2010: Sende ut invitasjoner, bestille hall. Mars 2010: Forhåndsbestille hotellrom. Mai 2010: Endelig bestilling hotellrom, bestille mat. Juni 2010: Gjennomføre rekrutteringssamlingen. Etter samlingen må kontakt med deltagere opprettholdes og nye samlinger planlegges. Se mer detaljer under avsnittet ”Videreføring” i vedlegg.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2009_1_0287.pdf

Prosjektleder/forsker

Terje Rafdal

Detaljer
Program
Forebygging (2009)
Prosjektnavn
Rekrutteringssamling rullestolrugby
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2010: kr 184 000
Startdato
01.02.2010
Sluttdato
07.06.2010
Status
Avsluttet