Samling for hjertesyke barn

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektets hovedmål var å gi gode faglige foredrag til foreldrene og sosialt samvær for alle deltakerne uten at de skulle bet

Prosjektets hovedmål var å gi gode faglige foredrag til foreldrene og sosialt samvær for alle deltakerne uten at de skulle betale noen egenandel for å være med:

·        Foredrag om de vanligste medfødte hjertefeil hos barn

·        Foredrag om habilitering til barn med medfødt hjertefeil

·        Foredrag om samlivssenteret og samlivskurs for foreldre til funksjonshemmende barn

·        Erfaringsutveksling for foreldre og ungdom med medfødt hjertefeil

·        Bygge opp sosialt nettverk for både foreldre, barn og ungdom med medfødt hjertefeil

 

Weekendsamlingen var svært viktig som arena for erfaringsutveksling for alle som var samlet på Haraldvangen. Deltakerne ankom fredag kveld hvor det var felles middag etter innkvarteringen i fire-, tre- eller tomannsrom. Lørdag kl. 10-16 var det undervisning for foreldrene, mens barna ble aktivisert av aktivitetsledere. Det var svært gode foredragsholdere og gode muligheter for foreldrene til å stille spørsmål. Deltakerne selv gjør det ekstra lærerikt fordi det kommer så mange spørsmål som andre kan lære av. Å høre om andres erfaringer er det som gir best utbytte, når det støttes opp av foredragsholdere som er gode fagpersoner.

 

Haraldvangen tilbyr flotte lokaler til undervisning og er svært godt tilrettelagt for mange ulike aktiviteter. Barna ble i løpet av helgen engasjert i fisketur, med å trekke opp garn og rensing av fisken etterpå, ulike ballspill på idrettsplassen, hester og tubekjøring etter båt. Dette er aktiviteter som, pga. Haraldvangens brukervennlighet, lett kan tilrettelegges til hvert enkelt barns funksjonsevne. Søndagen hadde vi aktiviteter som samlet hele familien. Fredag og lørdag kveld hadde vi barnevakter som passet på barna som sov, så de voksne kunne slappe av og prate uforstyrret med hverandre.

 

Ved at vi var sammen en hel helg, ga rom for mange gode samtaler og utveksling av erfaringer og det ble knyttet nye vennskapsbånd for både voksne og barn. Evalueringsskjemaene fra deltakerne viste at det var et svært vellykket prosjekt.

 

Vi hadde budsjettert svært optimistisk med 120 deltakere, men det ble bare 80 som deltok på weekendsamlingen. Prosjektet ble tildelt kr. 130.000, men vi brukte derfor kun ca kr 90.000.

Prosjektleder/forsker

Ragnhild Braastad

Detaljer
Program
Rehabilitering (2003)
Prosjektnavn
Samling for hjertesyke barn
Organisasjon
Foreningen for hjertesyke barn
Beløp Bevilget
2004: kr 130 000
Startdato
01.01.2004
Sluttdato
15.09.2004
Status
Avsluttet