Samtaler på scenekanten med Sissel Gran
Søknadssammendrag
Vi vil bidra med en teater-plaza for refleksjon og samtaler for målgruppen 65+. De har i lang tid manglet noe meningsfylt i hverdagen på grunn av isolasjon, ensomhet og restriksjoner under pandemien. Tiltaket vil stimulere den sosiale interaksjonen etter mangel på kulturell stimulans. Nå er det viktig med sosial kontakt for å fylle grunnleggende behov for engasjement og mening.
Sissel Gran er en profilert og anerkjent psykolog. Hun brenner for å synliggjøre de eldre i samfunnet og byr på innsikt og underholdende tanker.
Samtalene vil være et tillegg til det eksisterende konseptet Scenefryd, lesninger av teaterstykket, komedien «Alderens vår» på dagtid. Skuespillerne sitter på scenen med manuskriptet i hånden og leser, mens de lever seg inn i rollene. Det er rollene over 65 år som har hovedrollene.
Samtalene på scenekanten vil gjennomføres i forbindelse med 3 av lesningene til Scenefryd innen 30 juni 2022.
Handlingen i «Alderens vår»:
Lise er blitt enke og trenger fred og ro. Men dagene hennes blir invadert av naboer, nær og fjern familie. Alle med egne agendaer om hvordan de vil bruke tiden hennes. Hun får kaos – men også en ny start.
Sissel Gran vil knytte samtalene sine til teaterstykket og sin egen bok «Inni er vi alltid unge».
Opplevelsen av egen aldring kan komme som en overraskelse. Sissel Gran utfordrer seg selv. Kan hun, gjennom å nærme seg temaet aldring greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige, alderdommens skjørhet?
Hun spør seg om det finnes uventede gleder å hente i aldringsprosessen, som mer frihet og åpenhet.
Samtalene på scenekanten og teaterstykket «Alderens vår» har som mål å utvide følelsen av å bli sett.
Vi håper at publikum sitter igjen med en god del smil, gjenkjennelse og refleksjon etter en givende ettermiddag.