Sang for eldre

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Som en fortsetting og videreutvikling av det tidligere «Sang for eldre»-prosjektet, har Østfold musikkråd produsert en ny akkompagnements-CD med tilhørende teksthefte. Grunnidéen er, nå som før, å lage et materiale som stimulerer til bruk av musikk i de eldres hverdag, og gjøre det mulig for ansatte uten musikkutdanning å legge opp til hyggelige stunder av både aktiv musisering og lytting, også uten profesjonelle musikere tilstede.

 

Vi engasjerte Ingunn Skjelfoss som prosjektleder fra januar 2008. Ingunn har bakgrunn både som pedagog, musiker med spesialfelt folkelig visesang, og hadde relevant arbeidserfaring fra Betanien sykehjem i Bergen. Undertittelen er denne gang Gode gamle slagere, og med medvirkning av bl. a. Laila Yrvum, Leif Lillejordet og Marianne Tomasgård har vi gjenskapt 12 klassikere, som f. eks. «Nidelven», «Räkna de lyckliga stunderna blott» og «I love you because» i versjoner både med og uten vokal.

 

Gamle tekster og melodier er snarveier inn i underbevisstheten, selv hos eldre med langt fremskreden aldringsprosess. Vi er inspirert både av tenkere som Jon-Roar Bjørkvold («Det musiske menneske») og legen Audun Myskjas moderne helhetstenkning om helse.

 

Totalt opplag ble 1000 CD-plater og 3000 sanghefter. Resultatet er, hvis man ser til CD-platens kvalitet og innhold, oppnådd til 100 prosent. Vi har utviklet et produkt vi kan være stolte av, og som vi er sikre på har en lang levetid. Å fokusere på ytterligere kursing i bruk av sang og musikk innenfor eldreomsorg må være vårt fremtidsfokus – og med Sang for eldre 2 har vi, med støtte fra Helse og Rehabilitering, utviklet et godt verktøy for å hjelpe institusjonene og de ansatte i gang!

 

Vedlegg og sluttprodukter:

Sanghefte, ”Sang for eldre, gode gamle slagere”; Østfold musikkråd

CD, ”Sang for eldre, gode gamle slagere”; Østfold musikkråd

 

Prosjektleder/forsker

Ludvig Claeson

Detaljer
Program
Rehabilitering (2007)
Prosjektnavn
Sang for eldre
Organisasjon
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
Org.ledd
Østfold musikkråd
Beløp Bevilget
2008: kr 180 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet