Sans og samling

Søknadssammendrag

Pandemien har bidratt til at ensomhet har blitt synligere. Mange eldre føler seg ensomme, og vi søker å gi et kulturelt lyspunkt i hverdagen og bidra til å forebygge og styrke eldres mentale helse gjennom gode opplevelser, deling og samtaler.

Målet er å nå ut til eldre på sykehjem fordelt over hele landet i juli-september 2021.

Prosjektet vil vekke til liv gode minner, gi opplevelser og gi rom for å koble seg på egne og andres sanselige erfaringer. Vi vil aktivere hørselssansen gjennom levende musikk. Smak, lukt og syn ved tradisjonell fersk iskrem laget på stedet.

Vi vil sammen med beboerne på sykehjemmet skape hjemmelaget iskrem, hvor vi går gjennom prosessen sammen med deltakerne, de kan komme med innspill til hva man skal ha slags smaker og hva man skal ha i iskremen slik at vi skaper noe godt og sansbart sammen.

Program:
Velkommen og introduksjon
Lage tradisjonell frisk iskrem
Smake og dele sanseopplevelser
Musikalsk innslag
Dialog om ensomhet

Prosjektet vil på sikt kunne gi ny forståelse for alternative måter å møte ensomheten på, og gi mulige forbedringer i møte med samfunnets folkehelseproblem nummer én, ensomhet (ifølge helseminister Bent Høie).

Prosjektgruppe:
Rachel Selnes er sykepleier med lang ledererfaring.

Hun har arbeidet innen psykiatri, geriatri, gynekologi, hjerte, lunge og rehabilitering. Master NLP coach og mental trener. På hobbybasis har hun i tillegg jobbet som treningsinstruktør og medarrangør av helsereiser til Thailand som motivator/trener. Hun brenner for å styrke mennesker innenfra.

Karl Roger Melby er foredragsholder, forfatter og mastercoach, med kompetanse innenfor iskrem, musikk og ensomhet.

Han har master i faglitterær skriving, bachelor i medier og kommunikasjon, og økonomisk-administrative fag. Han har lang erfaring fra et vidt spekter av bransjer. Hans bokserie om «En million måter å lage iskrem på» opererer i et skjæringspunkt mellom sosiale relasjoner og iskrem.

Prosjektleder/forsker

Rachel Selnes

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Sans og samling
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
28.06.2021