Sing Song Singers Will Rock You

Søknadssammendrag

Sing Song Singers er et kor for funksjonshemmede ungdommer og voksne i Lillehammer, Gausdal, Ringebu og Øyer kommune. Koret har 22 medlemmer og musikalsk leder er Kjetil Kjelle, som er spesialpedagog. Koret drives i dag av en foreldregruppe.

I 2013 fyller koret 20 år og dette vil vi feire med en rockekonsert. Konserten skal holdes i Lillehammers storstue Maihaugsalen 7. eller 14. april 2013.

Siden dette er en jubileumskonsert vil den få noen få historiske elementer i den første avdelingen og så gå over til det som er hoveddelen med rockemusikk.
Det er allerede tatt kontakt med noen gamle sangere og så blir det kanskje en overraskelse.
Vårt faste orkester «Gutta bak» vil stå for den musikalske hjelpen til koret.
Musikalsk leder for koret er ansvarlig for utvelgelse av sangene og foreldregruppen med medhjelpere, vil stå for kostymer, program og invitasjoner til «gamle» sangere og ledere. Også historisk materiale vil bli gravd fram og lagt inn i programheftet.

Koret har ved tidligere konserter vist at det går an å få det til og nå vil vi vise at også funksjonshemmede kan «rock and roll».
Konserten vil muligens bli vist i tilstøtende kommuner, hvor vi har sangere.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2012_3_0042.pdf

Sluttrapportsammendrag

Sing Song Singers er et kor for funksjonshemmede ungdom og voksne. Koret har i flere år arrangert julekonsert i kirken, de siste årene sammen med et kor med funksjonsfriske fra Lillehammer som ønsket et samarbeid. Sing Song Singers hadde i 2007 en oppsetning av en musikal i Maihaugsalen på Lillehammer som var svært vellykket og de har også opptrådte på mange andre forskjellige arrangement.
Siden de tidligere hadde satt opp en musikal og koret i 2013 fyller 20 år, syntes vi nå at tiden var inne for noe nytt både for sangere og publikum. Valget ble da en rockekonsert og navnet passer til sangerne «We will Rock you!»
Øvelsene startet høsten 2012 og sanger/melodier ble plukket ut av vår musikalske leder, som sammen med foreldregruppen kom fram til et godt program. Solister ble pukket ut i koret og sanger som passet til hver enkelt ble fordelt. Kostymer ble diskutert og vi ble enig om at alle skulle stille i hvit skjorte og svart jakke med valgfri bukse. Så ble det enkle effekter som solbriller, caps, parykker o.a. etter behov. Gjesteartister ble også forespurt og utvalgt. Her falt valget på Jahn Groth som var en kjent rockemusiker på 70-tallet da han var med i blant annet «Aunt Mary».
Etter hvert som høsten skred frem ble det stopp i øvelsene, for da måtte det øves til julekonsert, men
da øvelsene startet opp på nyåret var det full skjerping på rockekonsert.
April 2013 var det klart for konsert i Maihaugsalen på Lillehammer og med ca 300 tilskuere var det klart for konsert. Konserten var delt opp i flere bolker, med tilbakeblikk på årene som har gått, en med innøvde rockelåter og en bolk med Jan Groth alene samt 2 sanger sammen med koret.
Med spente folk både foran og bak teppet ble konserten satt i gang med et lite tilbakeblikk på hva som har skjedd de siste 20 årene, opptreden av gjesteartist og avslutning med rockekonsert.
Prosjektet har gitt mange mye arbeid og mye glede. Resultatet ble meget bra og foreldregruppen besluttet at alle deltagere skulle bli invitert på middag ute på restaurant før sommerferien som en takk for godt arbeid.

Prosjektleder/forsker

Åshild Marit Jenstad

Detaljer
Program
Rehabilitering (2012)
Prosjektnavn
Sing Song Singers Will Rock You
Organisasjon
Dissimilis Norge
Beløp Bevilget
2013: kr 40 000
Startdato
01.01.2013
Sluttdato
15.04.2013
Status
Avsluttet