Sittedans

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

I Selje kommune har vi en glad og aktiv gjeng av seniordansere

I Selje kommune har vi en glad og aktiv gjeng av seniordansere. Da vi fikk høre om sittedans var ideen til prosjektet født. Tenk om vi kunne bringe noe av dansegleden videre til de som ikke er så lett på foten lenger. ”Trimme og tralle det er godt for alle” tenkte vi. Bevege armer og bein til livlig musikk mens man sitter i en stol, se smil og glede bre seg i ansikter som til vanlig er mest alvorlig. Vi ønsket å gi et tilbud om fysisk aktivitet på en ny og morsom måte, utfoldelse på et nivå de fleste kan mestre.

 

Målgruppe: De eldre i kommunen som ikke har så raske ben lenger, både de som bor i egne hjem og på institusjoner. Stor var gleden da vi i november 2005 fikk brev om bevilgning på 163.000.

 

 I 2006 hadde vi 19 samlinger frem til ferien og 18 samlinger på høsten. Innholdet på samlingene var sittedans, diktlesing og allsang. Aktivitetene foregikk på to steder i kommunen samtidig. To prosjektmedarbeidere på hver institusjon hver torsdag i to timer. Utfordringen var å få de som satt hjemme (i egen bolig) til å delta på samlingene. Det ble sendt ut brev og tatt telefonisk kontakt. Til tross for tilbudet om gratis transport til og fra samlingene fikk vi ikke den responsen vi hadde regnet med. Ved årsskiftet 2006/2007 hadde vi kr. 72.400 igjen av budsjettet, og fikk anledning til å fortsette ut 2007. 17 samlinger før ferien, 15 etter.

 

På institusjonene har vi blitt godt mottatt og tiltaket har vært populært. Hvert halvår har vi hatt avslutningsfest for deltakerne ( til jul og ferien). Her har vi også hatt innleide underholdningskrefter.

 

Konklusjonen etter prosjektavslutningen er at vi har gitt tilbud om fysisk aktivitet til alle de som ville være med, og det har vært moro både for oss og for deltakerne. Vi har sett at aktiviteten sittedans kanskje passer best for de som allerede er på institusjon.

 

Vi takker Helse og Rehabilitering for tildeling av prosjektmidlene, som ga mulighet for en liten kommune som vi tilhører, å gi fysisk aktivitet til alle de eldre på institusjonene som ville være med. Midlene har også gått til innkjøp av kjempefine sangbøker med stor skrift. Disse vil bli mye brukt. På en av institusjonene fortsetter vi med aktiviteten en gang pr. måned.

Prosjektleder/forsker

Anne Grete Honningsvåg

Detaljer
Program
Rehabilitering (2005)
Prosjektnavn
Sittedans
Organisasjon
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
Beløp Bevilget
2006: kr 163 000
Startdato
01.01.2006
Sluttdato
31.12.2007
Status
Avsluttet