Sminkekurs og videoer

Søknadssammendrag

Unge mennesker er i en fase av livet hvor utseendet betyr mye. Når man får kreft og mister håret, øyevipper og øyenbryn, og kanskje blir veldig oppblåst eller avmagret i ansiktet, kan det gjøre noe med selvfølelsen og identiteten. Ung Kreft erfarer at endret utseende på grunn av kreftbehandling er sårt og vondt for mange. Da kan parykker, fine hodeplagg og gode sminketips hjelpe dem med å føle seg bedre.

Prosjektet består av et digitalt sminkekurs, og videoer. Vi skal samarbeide med en frisørsalong som heter Naturesq, som spesialiserer seg på hårtap.

I forkant av sminkekurset sender vi alle deltakerne en goodiebag med sminkeprodukter. Både goodiebag og deltakelse på kurset er gratis, det eneste kravet er at deltakerne må være medlemmer i Ung Kreft. Kurset blir delt i to, hvorav den ene delen er for kreftpasienter som har et endret utseende, og den andre delen er for kreftoverlevere og pårørende som ser ut som sitt vanlige jeg.

Vi skal også lage videoer om hår og sminke tilpasset unge kreftpasienter, som kan ligge tilgjengelig for alle på nettsidene våre.

Målet med dette prosjektet er å:

  • Gi unge kreftrammede som er syke nå, tips og verktøy til hvordan de kan føle seg vel med et nytt utseende.
  • Gi medlemmene våre en hyggelig aktivitet i en ellers vanskelig og isolert hverdag.
  • Gi fremtidens unge kreftpasienter informasjon om hvordan de kan bruke parykker/hodeplagg og sminke til å føle seg komfortable i egen kropp når de egentlig ser veldig syke ut.

Målgruppen for prosjektet er unge kreftrammede og pårørende mellom 15 og 35 år.

Sminkekurset vil avholdes i mai, og innen september ønsker å vi å ha på plass sminkevideoene. Vi forventer at ca. 100 medlemmer vil delta på sminkekurset, og at mange får glede av videoene framover.

Prosjektleder/forsker

Martine Kvarstein

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Sminkekurs og videoer
Organisasjon
Ung Kreft
Beløp Bevilget
Kr 191.750
Startdato
06.04.2021