Svømming for eldre i Berlevåg

Søknadssammendrag

Prosjektets bakgrunn: Etter snart 2 år med korona, er det personer i alle aldersklasser som er blitt isolerte og blir sittende mye alene. Prosjektet skal skape aktivitet og fungere som en sosial arena for sårbare eldre.

Berlevåg har i 2021 fått et stort, flott 25m basseng, med Jacuzzi og Sauna. Kommunen holder folkebad 2 ganger i uka, og der er det stor aktivitet av mange barn, ungdommer og voksne. Det vil derfor også naturligvis være mye støy på folkebadet, og ikke et naturlig sted å oppsøke for eldre.

Prosjektets målgruppe og målsetting: Berlevåg Turn vil lage et aktivitetstilbud til denne gruppen i svømmehallen. Det vil også være en sosial møteplass, der de møter andre eldre i kommunen. Etter badet vil pensjonistene kunne sette seg ned å ta en kopp kaffe, eller en kald forfriskning.

Berlevåg Turn vil ha badevakter og helsepersonell tilstede. Det vil være både kvinner og menn. Berlevåg Turn kan være behjelpelig med transport av brukere til svømmehallen.

Berlevåg Turn har gitt et tilbud til nevnte gruppe. Responsen har vært enestående og brukerne synes at tilbudet har vært kjærkommen. De sier at de ikke har så mange andre alternativer for aktivitet i hverdagen.

Vi starter opp i begynnelsen av juni 2022 med å finne aktuelle brukere med særskilt behov som kan ha nytte av aktivitet i svømmehallen. I andre halvdel av juli og august er det ferie, men starter så opp igjen med tiltaket i slutten av august.

Tilbakemeldingen hittil viser at behovet er tilstede.

Prosjektleder

Vivian Nilsen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet 2022
Prosjektnavn
Svømming for eldre i Berlevåg
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
Kr 133.050
Startdato
08.04.2022