TIGERBUSSEN 2022 – Jenta, Mammaen og Tiden

Søknadssammendrag

TIGERSTADSTEATRETS visjon er at alle barn og unge i Oslo skal få oppleve teater som vil bety noe for dem for resten av livet. Med vår rullende teaterscene TIGERBUSSEN tilbyr vi relevant teater til barna i byen der de befinner seg.

Barnekonvensjonens paragraf 31 og alle barns rett til kunst og kultur er førende for vår virksomhet. Forestillingen «Jenta, Mammaen og Tiden» produseres av Tigerstadsteatret for TIGERBUSSEN i samarbeid med Oslo Nye Teater, Vega Scene, DKS Oslo, Deichman og Redd Barna. Våren 2022 skal vi spille oppsøkende, interaktivt teater for barn i småskolealder og familier med barn fra 6–10 år.

Barna i Tigerstaden har hatt det tøft under pandemien. Det har vært lange perioder med sosial nedstengning, smittevern og isolasjon. Man har måttet velge kun noen få å være sammen med, og mange har stått igjen alene. Utbredt bruk av hjemmekontor har gjort det vanskeligere for de voksne å skille mellom jobb og privatliv. Barns oppfattelse av tid, stress, de voksnes mangel på tid og den pågående daglige kampen om tiden er grunnlaget for årets forestilling i TIGERBUSSEN.

Vår samarbeidspartner Redd Barna beskriver tilgang på «felles opplevelser» som noe av det viktigste bindeleddet mellom barn. Teaterforestillinger i TIGERBUSSEN skal være felles opplevelser for alle barn i Oslo, på tvers av bydelsgrensene. Et kunstnerisk virkemiddel for bearbeidelse, tilhørighet og felleskap. Teater er ikke virkelighet. Men det kan sette virkeligheten inn i nye perspektiver, trøste og underholde. Latter og fantasi fungerer frigjørende for vonde opplevelser. Storslagne visuelle opplevelser og store fortellinger åpner nye rom i hjerter og hjerner. Nye virkeligheter blir mulig, og barna kan bruke fantasi som hjelpemiddel for å håndtere hverdagen.

Prosjektperioden er april – oktober, forestillinger spilles i april – juni. Vi har grunnlag for å nå inntil 3000 barn med vårens forestilling.

TIGERBUSSEN KOMMER!

Prosjektleder

Hilde Brinchmann

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
TIGERBUSSEN 2022 – Jenta, Mammaen og Tiden
Organisasjon
Redd Barna
Beløp Bevilget
Kr 700.000
Startdato
15.03.2022