Tilrettelegging av fritidsaktivitet

Søknadssammendrag

1. Bakgrunn for prosjektet: Vi ønsker å sette fokus på marine aktiviteter og dårlige svømmeferdigheter. Barn og unge skal mestre og føle trygghet i og ved havet/vann.

2. Prosjektets målsetting: Ved prosjektets slutt ønsker vi at flest mulig barn og unge i kystkommunen vår skal føle seg trygge ved havet, ha økte svømmeferdigheter, ha interesse for friluftsliv og kommunen har opplevd økt rekruttering til ulike marine aktiviteter.

3. Prosjektets målgruppe: Barn og unge fra 8 år og oppover. I tillegg har vi en del barn med fremmedkulturell bakgrunn, så integrering vil vi også rette fokus mot.

4. Beskrivelse av gjennomføring: Vi ønsker

å ta med barn og unge ut på havet i båt. Fiske, dra på ørn/selsafari, ta bilder av dyrelivet, bading og sosiale tilstelninger på våre utallige øyer eller strender. Overnatting og litt villcamp med fokus på det marine liv. Vi tenker oss vi tar med oss barn og unge i båt, 1-2 ganger i uka, og at vi i tillegg har 2 faste timer i bassenget.


5. Prosjektets betydning: Prosjektet vil ha stor betydning for de som ikke har noe annet alternativ enn ballspill. Vi vil skape trygghet og kunnskap til barna gjennom aktivitet i dykkerklubben, slik at de skal kunne få et sunt, godt og trygt forhold med tanke på å ferdes ved og i havet.

6. Framdriftsplan: Vi har allerede startet med bassengtrening og vil så snart vi får inn penger kjøpe våtdrakter og annet nødvendig sikkerhetsutstyr. Allerede til våren 2011 vil vi prøve å ha ulike arrangement ved stranden.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2011_1_0315.pdf

Prosjektleder/forsker

Tommy Vikan

Detaljer
Program
Forebygging (2011)
Prosjektnavn
Tilrettelegging av fritidsaktivitet
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2012: kr 70 000
Startdato
10.01.2012
Sluttdato
31.12.2012
Status
Avsluttet