Treningskamp for super-lag

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet

Oslo og Akershus Bandyregion (OABR) er en av ni regioner under Norges Bandyforbund. Vi har 5 klubber som tilbyr SUPER-innebandy. Sagene IF, Nordstrand IF, Gjelleråsen IF, Ski IL og Asker FIL. SUPER-innebandy er tilrettelagt for barn, unge og voksne med spesielle behov. Det kan være personer med en nedsatt kognitiv og/eller fysisk funksjon. Ikke langt unna vi superlag i Sarpsborg, Tønsberg, Drammen, Mjøsa og på Toten. Vi ønsker vi å samle alle spillere fra superlagene til en helg spekket med innebandy, fellestrening, turnering, sosialt og moro.

Målsetting for prosjektet

Målsetning er å arrangere en treningskamp for superlag fra hele landet. En helg spekket med innebandy, fellestrening ledet av kyndige instruktører, turnering, sosialt og moro. Målsetningen er å samle 100 spillere og 50 frivillige.

Målgruppe

Barn, unge og voksne med spesielle behov. Personer med en nedsatt kognitiv (down syndrom, autisme, asperger etc.) eller fysisk funksjon (cerebral parese).

Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå

100

Beskrivelse av tiltak/aktivitet samt gjennomføring av prosjektet

Vi ønsker å gjennomføre treningskampen i forbindelse med en av de «ordinære» innebandyturneringene som arrangeres i regionen hver fjerde helg. Vi ser for oss å velge en helg i løpet av høsten 2020. På våren vet vi at noen av superspillerne reiser på en lignende samling i Stavanger. Vi vil ikke konkurrere med denne. Det er langt ifra alle lag og spillere som kan reise hele veien til Stavanger. Flere vil få mulighet til å være med hvis vi lager et arrangement også i Oslo og Akershus. Vi har tilgang til flere haller. Høyenhallen, Kjennhallen, Skøyenhallen, Heggedalshallen, Lihallen, Rommenhallen, Jessheim flerbrukshall, Ski alliansehall, Ekeberghallen og Holmliahallen. Våre lokale klubber med etablerte superlag kan bistå som frivillige. Vi har flere muligheter. Skisse på opplegg: Lørdag – ankomst, registrering og lunsj. Felles trening og aktivitet idrettshall med gjestetrenere. Kvelden avsluttes med felles middag, og underholdning. Vi leier inn en trubadur som kan akkompagnere til egne sangopptredener fra spillerne. Søndag – spilles det kamper i egen superklasse, på den «ordinære» turneringen sammen med alle andre barn og ungdommer.

Fremdriftsplan for prosjektet

Aug – sep: Nedsette arbeidsgruppen, planleggingsmøter, booke idrettshall, lage invitasjon, reservere hotellrom og festlokale, booke instruktører Sep – okt: Markedsføring og utsendelse av invitasjon Okt – nov: Påmeldingsfrist, lage øktplaner til fellestrening, lage kampoppsett, innkjøp av medaljer, bestille mat og Nov – des: Gjennomføring, evaluering, rapportering

Sluttrapport

Målsetting, målgruppe og bakgrunn for prosjektet

Oslo og Akershus Bandyregion (OABR) er en av ni regioner under Norges Bandyforbund, med 100 klubber og 12.900 medlemmer. Vi organiserer bandy, innebandy og landhockey. Innebandy er den desidert største idretten av de tre. I 2017 hadde region fem klubber som tilbyr Super-innebandy. Super-innebandy er tilrettelagt for barn, unge og voksne med spesielle behov. Majoriteten av spillerne har en grad av utviklingshemming. I nærområdet har det kommet til super-lag i Sarpsborg, Tønsberg, Drammen, Mjøsa og Toten. For å skape et godt miljø for super-lagene søkte vi om midler til å arrangere en «Treningskamp for super-lag». Vi ønsket å samle alle til en helg spekket med innebandy. I tillegg til lagene i Oslo og nærliggende region ønsket vi også å invitere lag fra resten av landet. Målet var å samle 100 spillere og 50 frivillige.

Beskriv i hvilken grad oppsatte effektmål ble nådd (ref søknadsskjemaet)

Vi kan måle resultatet ved antall spillere, antall frivillige, antall klubber og antall lag. Målsetningen var å samle 100 spillere og 50 frivillige. Antall spillere var 49, fordelt i 7 lag fra 7 forskjellige klubber. Antall frivillige var 25. Med instruktører og andre hjelpere var vi 85 personer på banketten. Vi klarte dessverre ikke å nå målet om 100 spillere. Vi hadde håpet at det ville komme lag fra både sør og midt Norge. Vi vet også at det kreves et godt støtteapparat og ressurser for at klubber reiser så langt. Så selv om vi ikke klarte å samle 100 er vi svært godt fornøyd med de 49 spillerne i fra Oslo, Viken, Innlandet og Vestfold.

Antall personer i målgruppen nådd av prosjektet

50

Prosjektgjennomføring/Metode

Planleggingsgruppen bestod av utviklingskonsulent fra OABR, leder for Ski IL Innebandy og prosjektleder «idrett for alle» i Norges Bandyforbund. I tillegg benyttet vi oss av fire «unge ledere» fra OABR som ledet treningen, fungerte som instruktører og dommere, sammen med to studenter fra Norges idrettshøyskole. Vi hadde digitale møter på forhånd, med planlegging og koordinering. Oppgavene bestod bland annet av å sende ut invitasjoner, ta imot påmelding, lage øktplaner, lage kamp- og dommeroppsett til turnering, rigge i idrettshall, koordinere med hotell, bestille medaljer etc. Lørdag11. februar bråkte det løs i Skihallen med to timers felles trening. Øvelsene bestod av alt fra leker og stafetter til rene innebandyøvelser. Etter treningen var det tid for pizza og fest på Thon Hotel Ski. Trubadurene sørget for en fantastisk kveld med masse sang, karaoke, dans, disko og kahoot. På søndags morgen var det tidlig opp for å spille turnering. Alle lag spilte 3 kamper og innsatsen var enormt. Super innebandy på sitt beste! For en idrettsglede! Etter kampene var det tid for en felles avslutning. Alle fikk sin velfortjent medalje, utdelt fra president i Norges Bandyforbund.

Resultater og resultatvurdering

Det ble en magisk helg. Inspirerende for både spillere og trenere. Samholdet på tvers av klubber, trenere og ledsagere er kjempebra. Vi skaper et godt miljø, og et unikt engasjement. Det er akkurat det vi ønsker i idretten vår. Spillerne får nye venner. De gleder seg allerede til neste samling. Det er så mye idrettsglede. Barn og ungdom koser seg så det holder. Det er ingenting som er bedre enn det.

Oppsummering og videre planer

Det frister definitivt til gjentakelse. Vi er allerede i dialog med flere av klubbene som var tilstede, og som kan tenke seg å være hovedarrangør til neste år. Vi skal hjelpe klubbene med å søke sponsorer og finansiering slik at terskel for å kunne delta blir lavest mulig.

Prosjektleder

Andreas Hildremyr

Detaljer
Program
Helse vår (2020)
Prosjektnavn
Treningskamp for super-lag
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2020: kr 100 000
Startdato
01.07.2020
Sluttdato
31.03.2023
Status
Avsluttet