Treningskamp for super-lag

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Oslo og Akershus Bandyregion (OABR) er en av ni regioner under Norges Bandyforbund. Vi har 5 klubber som tilbyr SUPER-innebandy. Sagene IF, Nordstrand IF, Gjelleråsen IF, Ski IL og Asker FIL. SUPER-innebandy er tilrettelagt for barn, unge og voksne med spesielle behov. Det kan være personer med en nedsatt kognitiv og/eller fysisk funksjon. Ikke langt unna vi superlag i Sarpsborg, Tønsberg, Drammen, Mjøsa og på Toten. Vi ønsker vi å samle alle spillere fra superlagene til en helg spekket med innebandy, fellestrening, turnering, sosialt og moro.

Målsetting

Målsetning er å arrangere en treningskamp for superlag fra hele landet. En helg spekket med innebandy, fellestrening ledet av kyndige instruktører, turnering, sosialt og moro. Målsetningen er å samle 100 spillere og 50 frivillige.

Målgruppe

Barn, unge og voksne med spesielle behov. Personer med en nedsatt kognitiv (down syndrom, autisme, asperger etc.) eller fysisk funksjon (cerebral parese).

Antall personer i målgruppen

100

Beskrivelse av gjennomføring

Vi ønsker å gjennomføre treningskampen i forbindelse med en av de «ordinære» innebandyturneringene som arrangeres i regionen hver fjerde helg. Vi ser for oss å velge en helg i løpet av høsten 2020. På våren vet vi at noen av superspillerne reiser på en lignende samling i Stavanger. Vi vil ikke konkurrere med denne. Det er langt ifra alle lag og spillere som kan reise hele veien til Stavanger. Flere vil få mulighet til å være med hvis vi lager et arrangement også i Oslo og Akershus. Vi har tilgang til flere haller. Høyenhallen, Kjennhallen, Skøyenhallen, Heggedalshallen, Lihallen, Rommenhallen, Jessheim flerbrukshall, Ski alliansehall, Ekeberghallen og Holmliahallen. Våre lokale klubber med etablerte superlag kan bistå som frivillige. Vi har flere muligheter. Skisse på opplegg: Lørdag – ankomst, registrering og lunsj. Felles trening og aktivitet idrettshall med gjestetrenere. Kvelden avsluttes med felles middag, og underholdning. Vi leier inn en trubadur som kan akkompagnere til egne sangopptredener fra spillerne. Søndag – spilles det kamper i egen superklasse, på den «ordinære» turneringen sammen med alle andre barn og ungdommer.

Fremdriftsplan

Aug – sep: Nedsette arbeidsgruppen, planleggingsmøter, booke idrettshall, lage invitasjon, reservere hotellrom og festlokale, booke instruktører Sep – okt: Markedsføring og utsendelse av invitasjon Okt – nov: Påmeldingsfrist, lage øktplaner til fellestrening, lage kampoppsett, innkjøp av medaljer, bestille mat og Nov – des: Gjennomføring, evaluering, rapportering

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_Treningskamp_for_super-lag.pdf

Prosjektleder/forsker

Andreas Hildremyr

Detaljer
Program
Helse vår (2020)
Prosjektnavn
Treningskamp for super-lag
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2020: kr 100 000
Startdato
01.07.2020
Sluttdato
31.03.2023
Status
Under gjennomføring