Tursti for funksjonshemmede

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Øksfjord Sanitetsforening søkte i 2006 om midler fra Helse og Rehabilitering for å bygge en tursti fra vei ved Vassdalvannet til ”Badesteinen”, et stykke fra veien. Turstien skulle kunne brukes av alle, også bevegelseshemmede som er avhengig av rullestol. Terrenget var myr, gjørme, småkratt og noen trær. Vi hadde masse grunnarbeid å gjøre før selve stien kunne ”settes sammen”. Dekket på stien er laget trematerialer.

 

Det fysiske arbeidet og maskinarbeidet er gjort på dugnad, og selve stien og snuplasser er ferdigstilt. Det gjenstående er å sette opp gapahuk og grill. Noe som blir gjort straks årets snø er forsvunnet. Gapahuken, grillen, bord og benker er kjøpt inn. Arbeidet har foregått over 2 sommere. Første året gjorde vi mesteparten av grunnarbeidet, og sommeren 2008 har vi gravet 200-300 huller på over 1 meters dybde. Hullene er fylt med støyp, og treplattene er montert oppå fundamentet. Alle plattene er skrudd sammen.

 

Sanitetskvinnene har stått på med godt humør. Flere har fått ektefellene sine med på dugnaden, og ellers har folk i bygda stilt opp. Den aller største hindringa har vært det dårlige været. På grunn av det har bygginga tatt lenger tid enn planlagt. Men nå er vi omtrent ferdige, og vi har allerede hatt mange brukere hver dag.


 

Prosjektleder/forsker

Pål Pettersen

Detaljer
Program
Rehabilitering (2006)
Prosjektnavn
Tursti for funksjonshemmede
Organisasjon
Norske Kvinners Sanitetsforening
Beløp Bevilget
2007: kr 181 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
30.09.2008
Status
Avsluttet