Ung og homofil – et foreldrehefte

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunn: Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring får en rekke henvendelser fra foreldre (og andre pårørende) som lu

Bakgrunn: Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring får en rekke henvendelser fra foreldre (og andre pårørende) som lurer på hvordan de skal forholde seg til det å ha en lesbisk datter eller en homofil sønn. Da LLH søkte om midler til dette prosjektet fantes ikke noe materiell på norsk som dekket behovet til foreldre eller andre pårørende av unge homofile.

 

Målsetting: Prosjektets overordnede målsetting har vært å gjøre unge homofiles ”komme-ut-prosess” lettere å håndtere for foreldrene. Undersøkelser viser at mange foreldre reagerer negativt første gang de hører om barnets seksuelle orientering.

 

Gjennomføring: Prosjektet var ettårig. Planlegging, ferdig utarbeidelse, produksjon og distribusjon av brosjyren ble iverksatt og gjennomført i 2003.

 

Oppnådde resultater: Prosjektet ble gjennomført som planlagt innenfor fastlagt tidsramme. Prosjektet ble tildelt bare en tredjedel av søkte midler, men LLH er likevel meget fornøyde med resultatet.  Tilbakemeldingene på materiellet har utelukkende vært gode. Både foreldre og unge lesbiske og homofile har gitt uttrykk for at resultatet har blitt en bra og viktig brosjyre.

 

Videre planer: LLH vil fortsette å distribuere brosjyren til målgruppen og vurderer å trykke opp nytt opplag på et senere tidspunkt.

Prosjektleder/forsker

Elin Vestrum

Detaljer
Program
Forebygging (2002)
Prosjektnavn
Ung og homofil – et foreldrehefte
Organisasjon
FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold
Beløp Bevilget
2003: kr 100 000
Startdato
01.01.2003
Sluttdato
31.12.2003
Status
Avsluttet