Ut i Trollheimen

Trollgryte og nye vennskap i Trollheimen.

God stemning rundt bålpanna. Foto: Rindal pensjonistlag

Etter lang nedstenging som følge av pandemien, ville Rindal pensjonistlag gjøre noe hyggelig for sine medlemmer.

Og trivelig ble det virkelig! For i strålende solskinn dro de på tur ut i Trollheimstunet. Det sto deilig Trollgryte på menyen.

Området er godt tilrettelagt med både gapahuk og bålpanne, og veien til tunet er tilrettelagt for både rullator og rullestol. Dette gir gode muligheter for å invitere eldre mennesker på dagsturer hit.

Med både god mat, foredrag og sang, ble det en strålende dag med frisk luft og sosialt fellesskap i hverdagen.

– Det er ikke ofte vi opplever en så innholdsrik og givende tirsdag! forteller en deltaker i prosjektet.


Søknadssammendrag

Bakgrunn: Ett år etter at Norge ble stengt ned pga Covid-19 har Rindal pensjonistlag gjennomført bare ett åpent møte og en tur i 2020. Medlemmer tar kontakt og etterlyser aktiviteter.

Målsetning: Eldre personer, heime og i institusjon skal ha noe å se fram til, få avveksling i hverdagen, komme ut i naturen og oppleve luft og lys.

Oppsatte mål: 1. Ha noe å se fram til. 2. Ut i naturen 3. Forandring i hverdagen.

Målgruppe: Eldre hjemmeboende og eldre i institusjon, aldersgruppe over 66 år.

Metode: Deltakerne hentes heime eller fra institusjon av medlemmer i pensjonistlaget. Kjøring til parkeringsplass i Trollheimen, 17 km. Her overtar iTrollheimen, en en naturbasert opplevelsesbedrift. Etter 10 minutters gåtur, eller skyss med ATV, ankomst til Trollheimstunet. Her er oppvarmet lavvo og gapahuk. Fin natur, historiefortelling, samtale og musikk vil aktivisere og vitalisere hode og kropp. Og Førkunnjmat serverer lokalprodusert, varm mat, for eksempel Trollgryte.

Tidsplan: Torsdager kl. 11 – 14 i tidsrommet 20. mai til 24. juni og 22. juli til 30. september. Med 17 turer og 10 deltakere hver tur, vil alle 132 medlemmene i pensjonistlaget få tilbudet. I tillegg vil eldre uten medlemskap bli invitert med.

Forventet resultat: Økt trivsel og dermed bedre psykisk helse. Her er noe å se fram til.

Her kommer man seg ut i naturen, møter kjente man ikke har snakket med på lenge. Her får man høre historier med lokalt tilsnitt, her kan man synge en trall og ikke minst, spise god mat sammen med andre.

Naturen rundt Trollheimstunet er svært vakker med Langvatnet og fine furulunder å hvile øynene på. De sprekeste kan ta en liten tur på oppmerkede stier og slik også bli i bedre fysisk form.

Prosjektleder

Helene Marie Nergård

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Ut i Trollheimen
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 222.700
Startdato
30.03.2021