Ut på tur, det er lurt

Søknadssammendrag

Mange eldre i Nannestad er preget av situasjonen med corona-restriksjoner. Nesten alle arrangement for målgruppen er avlyst i 2020 og så langt i 2021. Engstelsen for å gå ut er stor.

Vi ønsker å nå de eldre i Nannestad ved å tilby dem godt organiserte dagsutflukter. Vi vil invitere til attraktive destinasjoner hvor vi kan være utendørs. Det vil bli guide på alle turer. Eks. kan være Roseslottet, Trandumsskogen, Oscarsborg festning, Vigelandsparken, Fetsund lenser osv.

Vi vil leie inn store busser, med begrenset antall påmeldte, slik at vi kan opprettholde trygg avstand. Vi ønsker å tilby en slik tur hver 14. dag/hver tredje uke. Oppstart vil være snarest mulig og vi vil holde på så lenge økonomi og interesse varer.

Vi håper dette vil bli små lyspunkt i hverdagen, noe en kan glede seg til og som vil virke positivt på den psykiske helsen. Sosial kontakt og et felles måltid i form av enkel lunsj, motvirker ensomhet, noe som igjen påvirker den fysiske helsen. I tillegg får deltagerne lære noe nytt og nye interesser kan skapes.

Prosjektleder

Liv Munthe-Kaas

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Ut på tur, det er lurt
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 288.000
Startdato
01.02.2021