Vi var der i 1981

Søknadssammendrag

Fotballforbundet og Pensjonistforbundet har et samarbeide hvor vi skal trekke veksler på gamle fotballhelter for å høyne aktivitetsnivået på godt voksne. Målsetningen er å få de eldre opp av go`stolen og med på aktiviteter sammen med idrettsprofiler. I 2021 blir det spesielt fokus på å med alle eldre fotballinteresserte som lever i isolasjon og inaktivitet på grunn av koronasituasjonen.

Den 9.september 2021 er det 40- årsjubileum for helt spesiell hendelse i norsk landslagsfotball, Norge slo England 2-1. Denne hendelsen blir navet for aktivitetene. Vi skal invitere alle gjenlevende spillere, trenere og støtteapparat sammen med utvalgte fra det engelske landslaget. Kvinnenes første internasjonale VM seier kom i 1995 og det er naturlig å hedre også dem.

Aktivitetene, som vil bli avholdt den 9. september 2021, vil inkludere samling på Ullevål stadion med fotballkamp, gå-fotball for godt voksne, straffesparkkonkurranse, Konsert, sunn mat, allsang og gode kåserier m.m.

Vi har tidligere hatt stor suksess med liknenede arrangement rundt om i landet (Oslo, Bodø, Bergen). Virkningen vil være et større engasjement av og blant eldre som føler deg morsomt igjen å drive med idrett, mosjon og ikke minst få mimre litt fra tider de selv var aktive på sine nivåer. Det vil også motivere de eldre som for tiden lever isolert, i ensomhet og inaktivitet, til å komme seg ut og dermed oppleve både sosial omgang og fysisk aktivitet.

Prosjektleder

Lars Nestaas

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Vi var der i 1981
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
28.10.2020