“Videre” – toner til refleksjon og avspenning

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektet omfattet produksjon av en dobbel-CD med tillegg av en ren avspennings-CD, i alt tre CD-er: Plateproduksjonen Videre

Prosjektet omfattet produksjon av en dobbel-CD med tillegg av en ren avspennings-CD, i alt tre CD-er: Plateproduksjonen Videre (dobbel-CD), utgitt på Kirkelig Kulturverksted oktober 2005, samt platen Videre avspenning, utgitt Kirkelig Kulturverksted oktober 2005.

 

Produksjonen ble laget ut fra det store behovet for musikk til ro og refleksjon. Det gis ut mye avspenningsmusikk, ofte rolig, enkel musikk med new age-preg. Denne musikken kan støtte avspenning, men lider ofte under begrenset musikalsk spennvidde. I dette prosjektet har prosjektlederne prøvd å samle forskning og kliniske erfaringer til å lage musikk som kan nyttiggjøre seg det vi i dag vet om musikk til helbredelse og avspenning for å lage en produksjon som kan hjelpe mennesker som sliter med angst, indre uro og følger av stress.

 

Platen ble komponert (januar – juni 2005) og produsert (juni – oktober 2005) i to hovedbolker, knyttet til musikk til refleksjon (CD 1) og musikk til avspenning (CD 2). Refleksjonsmusikken tok utgangspunkt i klassiske temaer som ble formet ut med langsomme tempi spesielt egnet til refleksjon. CD 2 utforsket klanger fra forskjellige kulturers helbredelsestradisjoner, som har vært i bruk for å støtte helbredelse, stilne sinnet og nøytralisere spenninger.

 

Etter utgivelsen i oktober 2005 er dobbel-CD-en ”Videre” blitt meget godt mottatt, med gode anmeldelser og et stort antall rapporter om at mennesker får den tilsiktede effekten av musikken. Produksjonsprosessen ble avsluttet med en vellykket konsert i en fullsatt Kulturkirken Jakob i Oslo november 2005.

Prosjektleder/forsker

Anders Rogg

Detaljer
Program
Rehabilitering (2004)
Prosjektnavn
“Videre” – toner til refleksjon og avspenning
Organisasjon
Kirkens Bymisjon
Beløp Bevilget
2005: kr 393 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet