Vivil – leker

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Vivil-lekene er et landsomfattende idrettsstevne for utviklingshemmede som første gang ble arrangert i 1981

Vivil-lekene er et landsomfattende idrettsstevne for utviklingshemmede som første gang ble arrangert i 1981. Lekene arrangeres hvert år i slutten av mai/begynnelsen av juni på Nadderud stadion i Bærum.

 

Det konkurreres i svømming, fotball, håndball, boccia og friidrett.

 

Reglementet er tilpasset utøverne slik at alle kan delta uansett funksjonsnivå. Rullestolbrukerne kan f.eks. delta i svømming, boccia, ballkast, presisjonskast, 100 m og 400 m rullestolkjøring. I tillegg har vi konkurranser i håndball, fotball og 800 m løp. Det praktiseres såkalt ”flat premiering” d.v.s. at alle deltakerne får sin medalje og diplom der deres oppnådde resultater blir notert. I tillegg blir det satt opp pokaler i lagidrettene.

 

En viktig del av arrangementet er sosiale aktiviteter som f.eks. deltakerfest, aktivitetssenter og div. underholdningsinnslag.

 

Vi legger stor vekt på at rammen rundt lekene skal være så likt andre store idrettsarrangementer som mulig. Åpnings- og avslutningsseremonien er derfor lagt opp med inn- og utmarsj, korpsmusikk og korte taler av kjente politikere og idrettskjendiser.

Prosjektleder/forsker

Berit Ommedal

Detaljer
Program
Rehabilitering (2000)
Prosjektnavn
Vivil – leker
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Org.ledd
Vivil Handicapidrettslag
Beløp Bevilget
2001: kr 100 000
Startdato
01.05.2001
Sluttdato
31.12.2001
Status
Avsluttet