Gratulerer Åsne Havnelid og Norsk Tipping

Åsne Havnelid blir ny sjef i Norsk Tipping.

DAM Redaksjonen • 27 jun. 2016
– Vi gratulerer både Åsne Havnelid med ny jobb og Norsk Tipping med et godt valg av ny direktør, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. Mandag ble det kjent at Havnelid tar over jobben som administrerende direktør. Hun etterfølger Torbjørn Almlid, som har hatt jobben siden 2009. Almlid varslet tidligere i år at han går av.

Glad for samarbeid

Åsne Havnelid kommer fra jobben som generalsekretær i Røde Kors, hvor hun vært siden 2011. Samme år avsluttet hun jobben som direktør for Ski-VM i Oslo. – Hun har en spennende bakgrunn, blant annet fra frivilligheten, og vi gleder oss veldig til å samarbeide videre med både henne og Norsk Tipping for øvrig, sier Lillehagen. Norsk Tipping og det norske spillmarkedet er i endring og det stiller store krav til ledelse og nyskaping. – Det er viktig for oss i Stiftelsen Dam at dette skjer innenfor ansvarlige rammer, og at Norsk Tipping samtidig leverer stabile – og helst økende – inntekter til frivilligheten. Dette er ingen enkel oppgave, men det er helt klart en oppgave som Åsne forstår godt, sier Lillehagen. Stiftelsen Dam er fra 2016 fast mottaker av en andel av Norsk Tippings overskudd. Som fast mottaker er det også en rekke faste kontaktpunkter mellom stiftelsen og Norsk Tipping.

Glad for organisasjonserfaring

Med Havnelid i sjefsstolen har Lillehagen god tro på at dette samarbeidet vil videreføres. – Jeg er overbevist om at vi fortsatt vil ha god nytte og glede av hverandre. Jeg synes det er spesielt hyggelig at Norsk Tipping har rekruttert en sterk kandidat med bakgrunn fra både næringsliv og frivillighet, sier Lillehagen og fortsetter: – Og så er det flott – og på tide – at Norsk Tipping får sin første kvinnelige sjef.