306 millioner kroner til Stiftelsen Dam

For tredje år på rad får Stiftelsen Dam en økning i midlene fra Norsk Tipping.

DAM Redaksjonen • 2 apr. 2019
– Dette er veldig gode nyheter. I 2018 støttet vi for første gang over tusen prosjekter på ett år, og med dagens nyheter om ytterligere økning i tilskuddet vårt kan vi trygt si at det blir et godt år for helsefrivilligheten også, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. Tirsdag 02. april hadde Norsk Tipping generalforsamling og årsmøte, der overskuddet til fordeling ble kunngjort. Stiftelsen Dam mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping, og for 2019 beløper dette seg til 306 millioner kroner – en økning på fire millioner kroner fra 2018.

Mer penger til helse etter lovendringen

2018 blir det tredje året etter at stiftelsen mottar midler fra det totale overskuddet, etter at Extra-spillet ble overdratt til Norsk Tipping 1. januar 2016. Det blir også tredje året med økning i inntekter for stiftelsen, noe som betyr at stadig flere prosjekter kan innvilges. – 2018 var et merkeår for stiftelsen. Vi fyllte 25 år, vi fikk for første gang over 300 millioner kroner i inntekter og vi kunne for første gang støtte over tusen prosjekter. At pilene fortsatt peker oppover i vårt 26. år er veldig gledelig, sier Lillehagen.

Lanserer ny søknadsordning

Takket være økte inntekter vil stiftelsen i 2019 lansere en helt ny ordning, kalt Utvikling. Dette er en ordning som ligger i skjæringsfeltet mellom Helse og Forskning, og er en etterspurt mulighet fra organisasjonene. Utviklingsprosjektene vil kunne bidra til mye ny og viktig kunnskap, som raskt kan implementeres. – Dette tror vi vil komme både organisasjonene, og ikke minst brukere, til gode. Målet er at ordningen skal bidra til ny kunnskap og nødvendig metodeutprøving som vil bidra til bedre helse og deltakelse for mange mennesker rundt om i landet, sa Lillehagen da ordningen ble lansert. – Vi er veldig glad for at vi på denne måten kan bidra til at Norsk Tippings overskudd bidrar til nødvendig samfunnsutvikling, som bidrar til at veldig mange mennesker kan leve bedre liv, sier han.

Fem tildelinger i 2019

Fra juni blir det mulig å søke om støtte til utviklingsprosjekter. Men allerede 15. mai kommer den første tildelingen i 2019, da Ekspress vår offentliggjøres. Deretter er de neste datoene for tildeling 15. juni for Helse vår, cirka 15. oktober for Forskning, 15. november for Ekspress høst og 15. desember for Helse høst. Utviklingsordningen har tildeling først i 2020, etter en helt ny totrinns søknadsprosess. Her kan du lese mer om søknadsprosessen og tildelingene til Stiftelsen Dam. Søke midler fra Stiftelsen Dam? La deg inspirere av prosjektbiblioteket!