Stiftelsen Dam lanseres 25. september

Inviterer til feiring av nytt navn med eget arrangement på Skatten på Tøyen.

DAM Redaksjonen • 6 sep. 2019

Stiftelsen Dam inviterer til lanseringsfest på Tøyen. Samtidig skjer det flere endringer i blant annet stiftelsens digitale kanaler.

I mai vedtok et enstemmig representantskap i Stiftelsen Dam å endre navnet til Stiftelsen Dam. 25. september tas det nye navnet i bruk, og det med en egen «navnefest».

– Får man et nytt navn, må man ha en fest! Det er mange som har vært involvert i å finne og forankre vårt nye navn, så vi synes det er på sin plass å gjøre litt stas på både dem og på stiftelsen for øvrig, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Deltakelse, aktivitet, mestring

Generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Prosessen med å finne et nytt navn startet allerede i 2016, etter at stiftelsen ga fra seg eierskapet til Extra-spillet. Siden den gang har stiftelsens medlemsorganisasjoner og sekretariatet vært involvert i flere kreative prosesser for å finne det nye navnet.

Vinteren 2019 vedtok styret en innstilling til årsmøtet om å endre navnet til Stiftelsen Dam. Navnet er inspirert av folkeeventyret Fugl Dam, og Olav H. Hauges dikt med samme navn. I tillegg fungerer Dam som et akronym, som står for deltakelse, aktivitet og mestring. Etter årsmøtevedtaket i mai har også Stiftelsestilsynet godkjent det nye navnet.

Stiftelsen Dam

  • Stiftelsen Dam er det nye navnet til Stiftelsen Dam.
  • Navnet lanseres 25. september 2019.
  • Stiftelsens nye nettside vil bli www.dam.no, mens søknadssystemet (ExtraWeb) blir å finne på www.damnett.no.
  • På lanseringsdagen arrangeres en «navnefest» på Skatten Oslo (Tøyen).
  • Arrangementet starter klokken 15, og er gratis og åpent for alle.
  • Følg med på Facebook-arrangementet for å se nyheter, og meld deg på her.

– Vi er veldig glade for at navnet er godt forankret i våre medlemsorganisasjoner, og at det har vært en så bred enighet om navnet. Det har vært en lærerik prosess å følge for oss i sekretariatet. Nå er vi veldig spent på å ta Stiftelsen Dam i bruk, sier Lillehagen.

Inviterer til fest

Stiftelsen Dam markeres offisielt 25. september. Da skal både nettsidene, søknadssystemet, logoen og stiftelsen sosiale medier-konti ha fått det nye navnet. Den nye nettadressen blir www.dam.no, mens søknadssystemet (ExtraWeb) døpes om til Damnett. I sosiale medier vil du finne stiftelsen under Stiftelsen Dam.

Om ettermiddagen den 25. september inviterer stiftelsen alle medlemsorganisasjonene, samarbeidspartnere og andre til navnefest. Det skjer på Skatten på Tøyen i Oslo. Her blir det en god kombinasjon av god mat, godt drikke, faglig innhold, underholdning og noen overraskelser.

– Vi inviterer til en god blanding av underholdning og faglig tyngde. I tillegg vil det bli god tid til å møte folk, spise god mat og bli kjent med Stiftelsen Dam – i veldig hyggelige rammer, sier kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten, som har ansvaret for arrangementet.

Kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten

Målet er å lage et arrangement som viser hva Stiftelsen Dam er og skal være.

– Da har naturligvis organisasjonene og prosjektene vi støtter en viktig plass, men vi ønsker også å vise fram hvordan vi jobber målrettet med å lage de beste tildelingsordningene i landet, sier Braaten, og legger til:

– Og så blir det selvfølgelig noen overraskelser og aktiviteter underveis.

Meld deg på!

Programmet på scenen vil bli ledet av stiftelsens styreleder Ingrid Stenstadvold Ross.

Dørene åpner klokken 15, og det faglige programmet starter omtrent klokken 15.15. Mat serveres cirka klokken 16.30, men det blir servering av kaffe, te og mineralvann hele ettermiddagen. I baren er det mulig å kjøpe andre forfriskninger for dem som ønsker det.

Følg med på Facebook-arrangementet for å se nyheter, og meld deg på her.