Signerte kontrakt på 75 millioner kroner til helsefrivilligheten

Bent Høie: – Jeg er glad for at vi kan styrke tilbudet til de mange som har vært isolerte og ensomme under pandemien.

DAM Redaksjonen • 23 Jun. 2020

Generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen (f.v.) og helse- og omsorgsminister Bent Høie signerte tirsdag kontrakt på at stiftelsen skal fordele 75 millioner kroner til helsefrivilligheten. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

– Jeg er glad for at vi kan styrke tilbudet til de mange som har vært isolerte og ensomme under pandemien. Gjennom sin kunnskap og kompetanse vil Stiftelsen Dam bidra til å få midlene ut på en rask og effektiv måte, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en nyhetssak på regjeringens nettside.

Tirsdag signerte Høie og generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, kontrakten der Stiftelsen Dam får i oppdrag å forvalte 75 millioner kroner som skal gå til helsefrivilligheten.

Nyskaping og aktivitet

Tilskuddet skal stimulere til tiltak i regi av frivillige organisasjoner som bidrar til å redusere de negative konsekvensene av smitteverntiltak. Målgruppe for programmet er frivillige organisasjoner med helseformål som er godkjent som søkerorganisasjon i Stiftelsen Dam.

– Organisasjonene kommer til å bruke disse pengene både til å få i gang igjen aktiviteten og til å skape noe nytt. Det vil komme mennesker over hele landet, som kjenner smittefaren på kroppen, til gode, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Åpner torsdag 25. juni

Allerede torsdag 25. juni klokken 12 åpner programmet, som har fått navnet Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten, for at organisasjonene kan sende inn sine søknader. Det legges opp til en løpende søknadsfrist og -behandling, og det forventes at den første tildelingen kommer rundt 15. august.

– Krisen har gjort det tydelig at alt ikke kan gjøres som før. Helsefrivilligheten er kreativ, og med disse midlene vil de skape prosjekter som ruster oss for framtiden, sier Lillehagen.

Pressekontakter:

Hege Bjørnsdatter Braaten

Kommunikasjonssjef

988 02 577
hege@dam.no

Hans Christian Lillehagen

Generalsekretær

913 26 272
hcl@dam.no

Anders Kjellevold

Politisk rådgiver

906 05 201
ak@dam.no