– Fantastisk anerkjennelse

Endelig kunne Helt med juble over å få Helseprisen 2020.

DAM Redaksjonen • 19 aug. 2021
Strenge smitteverntiltak har satt en stopper for overrekkelsen av det fysiske beviset på at Helt med vant Helseprisen 2020. Men på Arendalsuka kunne endelig stiftelsen juble over å få diplomet overrakt fra generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen (t.v.). Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

– Dere har jo vært med oss fra starten, så dette er en fantastisk anerkjennelse for oss, sier Jarle Eknes, daglig leder i Helt med.

God fornøyd

For drøyt åtte måneder etter at han kunne feire at prosjektet Arbeid, helse og utviklingsfremming vant Helseprisen 2020, fikk han endelig overrakt diplomet som er det fysiske beviset på prisen.

Det skjedde på Helt med sin stand på Arendalsuka.

– De få politikerne som ikke har kommet bort til standen vår, har blitt hanket inn av en oss, så vi er veldig godt fornøyd med den oppmerksomheten vi har fått her, smiler Eknes.

– Bare begynnelsen

Helt med er en metode for å få mennesker med utviklingshemming ut i det ordinære arbeidslivet, og hittil har hele 132 personer fått jobb gjennom Helt med.

I 2021 ble Helt med en egen post på statsbudsjettet, og det som en gang var en god idé har nå blitt en stiftelse med både fast ansatte og frivillige knyttet til seg.

Stiftelsen Dam har støttet en rekke prosjekter i regi av Helt med – helt fra den spede begynnelsen.

– Hele modellen, som nå definitivt og beviselig virker er utviklet med midler vi har fått av dere. Alt begynte med dere, sier Eknes, som er klar på at prisen gir motivasjon.

– Ja, dette er bare begynnelsen, smiler han.

Se video om Helt med her:

Kjenner du til et prosjekt som fortjener en ekstra anerkjennelse? Send inn nominasjon til Helseprisen 2021 innen 20. september!