Nå kan du søke midler gjennom «nye» Helse

Svar på søknaden kommer maks 45 dager etter at den er sendt inn.

DAM Redaksjonen • 12 Aug. 2022

Løpende søknadsbehandling skal gi kort vei fra idé og søknad til faktisk prosjekt. Illustrasjon: Elisabeth Moseng

Dersom du tidligere har søkt prosjektmidler gjennom programmet Helse vil det være mye du kjenner igjen fra tidligere. Samtidig er det noen endringer, som baserer seg på innspill Dam har fått fra blant annet søkere og organisasjonene.

Løpende søknadsbehandling

Helse

Viktigst av alt er at det nye programmet får løpende søknadsbehandling, og at man kan søke om prosjekter i størrelsesorden 40.000 til 400.000 kroner.

Det betyr at man når som helst kan sende inn en søknad, og at man er garantert å få svar maks 45 dager etter at søknaden er sendt inn.

Helt i starten kan det imidlertid gå litt lenger tid, da det må ha kommet inn hundre søknader før den aller første vurderingen kan gjøres. Dette er for å sikre at alle søknader får en kvalitetssikret beslutning.

Åpner mandag

Mandag 15. august åpner altså søknadsskjemaet, og du finner alt du trenger å vite om søknadsprosessen på våre programsider. Husk at alle som søker prosjektstøtte fra Stiftelsen Dam må søke gjennom en godkjent søkerorganisasjon.

Dersom du skal søke om større prosjekter, altså over 400.000 kroner, er det programmet Utvikling du skal søke gjennom. Søknadsskjemaene for Utvikling åpner 15. september, og du kan lese mer om det her.