Stiftelsen Dam på Arendalsuka

Legger fram ferske tall om helsefrivillighetens samfunnsbidrag.

DAM Redaksjonen • 12 Aug. 2022

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Dersom du ikke har mulighet til å møte fysisk, kan du følge arrangementet på stream.

Se Stiftelsen Dams seminar på Arendalsuka 2022 her:

15. august åpner Arendalsuka, som omtaler seg selv som «demokratisk dansegulv». I løpet av fem dager avholdes omlag tusen arrangementer i sørlandsbyen, der både store og små aktører er representert.

Stiftelsen Dam har deltatt på Arendalsuka en rekke ganger, og så også i 2022. Onsdag 17. august inviteres alle som vil til et arrangement i regi av Dam i Frivillighetsteltet i Arendal sentrum.

Hans Christian Lillehagen

Der blir temaet helsefrivillighetens samfunnsbidrag.

– Gjennom pandemien ble det særlig tydelig at helsefrivilligheten spiller en avgjørende rolle i den norske beredskapen. Det ønsker vi å sette fokus på gjennom vårt arrangement, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Avgjørende for pandemihåndteringen

I januar 2022 inngikk Stiftelsen Dam et samarbeid med Institutt for samfunnsforskning (ISF), om å lage en rapport om helsefrivillighetens samfunnsbidrag. Den første analysen, som ble publisert i april, viste at helsefrivilligheten var avgjørende for samfunnets pandemihåndtering.

Samtidig melder mange organisasjoner om at de kunne ha gjort mer. Kapasiteten ble ikke fullt utnyttet fordi myndighetene manglet kunnskap om beredskapen i organisasjonene.

Presenterer ferske tall

På arrangementet på Arendalsuka skal ISF presentere helt ferske tall, som kan bidra til å belyse både innsatsen i pandemien – og konsekvensene for organisasjonene med langvarig nedstenging, mindre inntekter og store oppgaver.

– Vi er veldig spente på de nye tallene, og håper analysen kan bidra til en styrking av den frivillige helseberedskapen. Det tror vi er helt avgjørende for framtidige kriser, sier Lillehagen.

Politisk duell

På seminaret kommer også Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og Norske Kvinners Sanitetsforening til å dele sine tanker om hva som fungerte godt, og hva som var utfordrende i deres organisasjoner gjennom pandemien.

Til slutt blir det en politisk duell mellom Arbeiderpartiet og Høyre, der de to partiene blir utfordret på hva de ønsker å gjøre for å styrke den frivillige helseberedskapen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Dersom du ikke har mulighet til å være til stede fysisk kan du følge det på stream. Lenke vil bli lagt ut på stiftelsens Facebook-arrangement som du finner her.

Helsefrivillighetens samfunnsbidrag

Tid: Onsdag 17. august klokken 08-09
Sted: Frivillighetsteltet, Arendalsuka
Les mer på Arendalsukas nettsider her
Facebook-arrangement

Deltakere:

  • Karl Henrik Sivesind, forsker I, Institutt for samfunnsforskning
  • Karl Kristian Bekeng (Ap), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet
  • Erlend Svardal Bøe (H), stortingsrepresentant, helse- og omsorgskomiteen
  • Lilly Ann Elvestad, generalsekretær, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon
  • May Britt Buhaug, seniorrådgiver beredskap, Norske Kvinners Sanitetsforening
  • Hans Christian Lillehagen, generalsekretær, Stiftelsen Dam
  • Anders Kjellevold, politisk rådgiver, Stiftelsen Dam

Følg oss på Arendalsuka

I tillegg til ett eget arrangement skal Stiftelsen Dams tre deltakere på Arendalsuka både besøke prosjekter, møte samarbeidspartnere og delta på andre arrangementer.

Vil du vite mer? Sjekk stories på Instagram for å følge et innblikk i vår opplevelse av Arendalsuka!