Helseministeren deler ut Helseprisen 2022

Vinneren kåres på Frivillighetens dag, 5. desember.

DAM Redaksjonen • 24 nov. 2022

Helseminister Ingvild Kjerkol er godt kjent med helsefrivilligheten og arbeidet til Stiftelsen Dam. Her er hun sammen med generalsekretær Hans Christian Lillehagen på prosjektbesøk til Kirkens Bymisjon i Mysen, sommeren 2022. 5. desember deler Kjerkol ut Helseprisen. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

– Helsefrivilligheten står for et viktig samfunnsbidrag i Norge, og jeg gleder meg til å feire både helsefrivilligheten og hele resten av frivillighetsfeltet 5. desember, sier helseminister Ingvild Kjerkol.

5. desember er Frivillighetens dag, og i den forbindelse deler Stiftelsen Dam ut Helseprisen for sjuende gang. Prisen går til et prosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon, som har utmerket seg gjennom blant annet nyskapning, kreativitet og særlig gode resultater eller nytte for målgruppen.

Hvem som helst kan nominere prosjekter til prisen, men en jury velger ut tre finalister. Deretter er det publikum som avgjør hvilket prosjekt som vinner gjennom en digital avstemming.

Sammen med Frivillighet Norge skal Stiftelsen Dam arrangere både fagdag og prisutdeling på Frivillighetens dag. Og i år er det altså helseminister Ingvild Kjerkol som utroper vinneren av Helseprisen.

– Det er storveis at helseministeren skal dele ut Helseprisen. Det er en anerkjennelse av de tre finalistene og bidrar til å rette søkelyset mot innsatsen helsefrivilligheten bidrar med i Norge, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Fram til 30. november er det altså publikum som kan stemme fram vinneren av Helseprisen 2022. De tre finalistene er prosjektene Min M, Tegnspråklig vernepleieutdanning og Foodtruck til sykehjem.

Prisutdelingen finner sted på Sentralen i Oslo, og om du ikke har mulighet til å være til stede i salen, kan du følge prisutdelingen digitalt. Vinneren av Helseprisen deles også på dam.no.