Helsefrivillighetens dag i Trondheim

30. mars feiret vi Helsefrivillighetens dag. Se opptak av arrangementet under.

DAM Redaksjonen • 9 Feb. 2023

Helsefrivillighetens dag arrangeres i 2023 i Trondheim – som er kåret til Europas frivilligheteshovedstad. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

Se Helsefrivillighetens dag her

– Vi har støttet mange prosjekter i Trøndelag gjennom årene, og vet at frivilligheten står sterkt her. Trondheim er også kåret til Europas frivillighetshovedstad i 2023, og derfor er det ekstra stas å feire helsefrivilligheten her, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

30. mars 2023 inviterte Dam til Helsefrivillighetens dag på Digs i Trondheim sentrum.

Trenger ditt prosjekt penger?

Og selv om seminaret var en feiring av alt det flotte arbeidet helsefrivilligheten bidrar med, har Dam en liten baktanke med seminaret.

– Vi ønsker oss alltid flere gode søknader, så derfor komme vi til å dele noen søketips på scenen. Og så blir det både faglig påfyll og mye inspirasjon, så vi håper mange engasjerte trøndere har lyst til å komme, sier Lillehagen.

Årlig feiring

Helsefrivillighetens dag ble etablert i 2022, som en del av Frivillighetens år. Feiringen ble tatt godt imot av publikum, som i evalueringen var entydige i ønsket om at dagen skulle bli en årlig markering.

– Det synes vi er veldig hyggelig, og er et oppdrag vi mer enn gjerne tar på oss, sier Lillehagen.

Variert program

På scenen i år var det bidrag fra blant annet leder i bystyrets helse- og eldrekomité, Sissel Trønsdal, prosjektledere og -deltakere fra Sjiraffen kultursenter, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Paraidrettssenteret i Trøndelag, i tillegg til at Stiftelsen Dam selv bidrar med innlegg.

– Vi gleder oss veldig til å feire helsefrivilligheten i Trondheim, og håper mange har lyst til å komme, sier Lillehagen.

Tid: Torsdag 30. mars klokken 09-10.30 (frokost sereres fra klokken 08.30)
Sted: Digs, Krambugata 2, Trondheim

Disse kommer:

  • Sissel Trønsdal (Ap), leder i Trondheim bystyres helse- og eldrekomité
  • Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Stiftelsen Dam
  • Anders Kjellevold, politisk rådgiver i Stiftelsen Dam
  • Hege Bjørnsdatter Braaten, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Dam
  • Linda Gjørøy, Nina Waldenstrøm og Marit Helen Erland fra prosjeket Fortsatt aktiv! (Trondheim kommune/Byåsen frivillighetssentral/Nasjonalforeningen for folkehelsen)
  • Ragnhild Arntsen, Christoffer Bratseth og Ingerid Trætteberg fra Sjiraffen Kultursenter
  • Per Einar Johannessen og Mia Larsen Sveberg fra Paraidrettssenteret i Trøndelag

Gikk du glipp av seminaret? Da kan du se det digitalt her!