Helsefrivillighetens dag til Trondheim

Få søketips, inspirasjon og faglig påfyll!

DAM Redaksjonen • 9 feb. 2023

Helsefrivillighetens dag arrangeres i 2023 i Trondheim – som er kåret til Europas frivilligheteshovedstad. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

Se Helsefrivillighetens dag her torsdag 30. mars klokken 09:

– Vi har støttet mange prosjekter i Trøndelag gjennom årene, og vet at frivilligheten står sterkt her. Trondheim er også kåret til Europas frivillighetshovedstad i 2023, og derfor er det ekstra stas å feire helsefrivilligheten her, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

30. mars 2023 inviterer Dam til Helsefrivillighetens dag på Digs i Trondheim sentrum. Seminaret er lagt opp som et frokostseminar fra klokken 09 til 10.30.

Trenger ditt prosjekt penger?

Og selv om seminaret skal være en feiring av alt det flotte arbeidet helsefrivilligheten bidrar med, har Dam en liten baktanke med seminaret.

– Vi ønsker oss alltid flere gode søknader, så derfor komme vi til å dele noen søketips på scenen. Og så blir det både faglig påfyll og mye inspirasjon, så vi håper mange engasjerte trøndere har lyst til å komme, sier Lillehagen.

Årlig feiring

Helsefrivillighetens dag ble etablert i 2022, som en del av Frivillighetens år. Feiringen ble tatt godt imot av publikum, som i evalueringen var entydige i ønsket om at dagen skulle bli en årlig markering.

– Det synes vi er veldig hyggelig, og er et oppdrag vi mer enn gjerne tar på oss, sier Lillehagen.

Variert program

På scenen i år vil det være bidrag fra blant annet leder i bystyrets helse- og eldrekomité, Sissel Trønsdal, prosjektledere – og deltakere fra Sjiraffen kultursenter, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Paraidrettssenteret i Trøndelag, i tillegg til at Stiftelsen Dam selv bidrar med innlegg.

– Vi gleder oss veldig til å feire helsefrivilligheten i Trondheim, og håper mange har lyst til å komme, sier Lillehagen.

Seminaret er gratis og åpent for alle (lokalet er universelt utformet), men av hensyn til matbestilling og eventuell tilrettelegging må deltakere melde seg på i dette skjemaet (det er ikke nødvendig å melde seg på hvis du skal delta digitalt).

Tid: Torsdag 30. mars klokken 09-10.30 (frokost sereres fra klokken 08.30)
Sted: Digs, Krambugata 2, Trondheim

Disse kommer:

  • Sissel Trønsdal (Ap), leder i Trondheim bystyres helse- og eldrekomité
  • Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Stiftelsen Dam
  • Anders Kjellevold, politisk rådgiver i Stiftelsen Dam
  • Hege Bjørnsdatter Braaten, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Dam
  • Linda Gjørøy, Nina Waldenstrøm og Marit Helen Erland fra prosjeket Fortsatt aktiv! (Trondheim kommune/Byåsen frivillighetssentral/Nasjonalforeningen for folkehelsen)
  • Ragnhild Arntsen, Christoffer Bratseth og Ingerid Trætteberg fra Sjiraffen Kultursenter
  • Per Einar Johannessen og Mia Larsen Sveberg fra Paraidrettssenteret i Trøndelag

Seminaret er gratis og åpent for alle, men av hensyn til plass og bestilling av mat og drikke må du melde deg på via dette skjemaet.

Ikke i Trondheim? Da kan du se seminaret digitalt – lenke til stream kommer (det er ikke nødvendig å melde seg på for digital deltakelse).