Over 160 millioner kroner fordelt i 2023

Visste du at Stiftelsen Dam har tildelinger hver eneste uke?

DAM Redaksjonen • 5 Sep. 2023

Fire kvinner, der to smiler, mens to andre holder seg for munnen og jubler.
Slik så det ut da de ansatte i Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) ble overrasket med prosjektstøtte i juni 2023. ROS fikk innvilget alle sine tre søknader i programmet Utvikling. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

I løpet av årets åtte første måneder fordelte Stiftelsen Dam 163.600.000 kroner til 542 ulike prosjekter.

Tildelinger hver uke

Det er tre ulike programmer som har hatt tildeling så langt i år. Ekspress og Helse har løpende søknadsbehandling, og har tildeling henholdsvis hver og annenhver uke.

I Ekspress er det fordelt ti millioner kroner til over 300 prosjekter hittil i år. I Helse er det fordelt over 53 millioner kroner til 160 prosjekter.

Programmet Utvikling, som er et av stiftelsens største, hadde tildeling 15. juni. Da ble nesten hundre millioner kroner ble fordelt til 72 ulike prosjekter.

15. oktober er det tildeling i Stiftelsen Dams siste program, Forskning. Da skal omlag 110 millioner kroner fordeles.

Tildelinger per 31. august:

542prosjekter har fått støtte
163.600.000kroner er fordelt

Frivillighet, kunnskap, helse og livskvalitet

Men hva ligger bak disse tallene?

– Veldig mye frivillighet, utvikling av kunnskap og metoder, og selvfølgelig helse og livskvalitet for veldig mange mennesker, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Hans Christian Lillehagen

Gjennom året besøker han en rekke prosjekter.

– Det er viktig for oss å møte både prosjektledere, deltakere og organisasjoner. Det betyr mye å se hva midlene vi fordeler går til, og det gjør inntrykk å se hvordan helsefrivilligheten hver eneste dag bidrar til at mennesker kan delta i samfunnet, uavhengig av forutsetninger, sier Lillehagen, og legger til:

– Organisasjonene som står bak stiftelsen bidrar til sosial beredskap, til et mer likestilt og inkluderende samfunn, og ikke minst til at veldig mange mennesker får muligheten til å leve gode liv. Med prosjektstøtte fra Dam kan dette arbeidet videreutvikles og styrkes, sier han.

Følg tildelingene

I et mylder av programmer, søknadsfrister og tildelingsdatoer kan det være vanskelig å holde oversikten, men visste du at du hele tiden kan følge med på hvor mye penger som fordeles gjennom Stiftelsen Dam?

Hver enkelt tildeling offentliggjøres i Stiftelsen Dams kanaler, både på nettsiden og i sosiale medier. Ved å følge lenkene under kan du følge med på totalt tildelte midler i 2023, og også fordelt på hvert enkelt program.

Dam jobber også med å få på plass en oversikt over tildeling per organisasjon. Foreløpig er dette kun på plass for stiftelsens medlemsorganisasjoner, men ved å klikke deg inn på en av dem, kan du følge tildelingene fra uke til uke.

Aktuelle lenker

Nysgjerrig på prosjektene? Sjekk ut vårt prosjektbibliotek!

Noe du savner informasjon om på nettsidene? Send en epost til kommunikasjonssjef hege@dam.no.