Hvordan kan du få støtte til ditt prosjekt?

Bli med på Stiftelsen Dams søkekurs i Bergen.

DAM Redaksjonen • 3 Oct. 2023

Vågen i Bergen med utsikt mot Bryggen, Stastraad Lehmkuhl, Fløyen og Beffen.
Stiftelsen Dam skal til Bergen, og du kan bli med på søkekurs. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

16. november 2023 klokken 08.30 inviterer Stiftelsen Dam ansatte og frivillige i helsefrivilligheten til søkekurs i Bergen. Stedet er Litteraturhuset, og til stede er generalsekretær Hans Christian Lillehagen og kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten.

Krevende å skrive søknader

Søkekurs med Stiftelsen Dam

Tid: Torsdag 16. november klokken 08.30-10.00
Sted: Litteraturhuset i Bergen (rommet Olav H. Hauge)

Program:

  • Inspirasjon og søketips fra Stiftelsen Dam ved Hans Christian Lillehagen (generalsekretær) og Hege Bjørnsdatter Braaten (kommunikasjonssjef)
  • Spørsmål fra salen

I stiftelsens 30 år lange historie har mange hundre prosjekter fått støtte i Bergen og omegn, så søknadsferdigheten er i aller høyeste grad gode både her, og i resten av landet.

Likevel er det stor etterspørsel etter både søketips og innsikt i søknadsprosessen hos Dam.

– Vi vet at det er krevende å skrive gode søknader, og selv om det kommer mange gode søknader fra Bergen, så vet vi jo også at mange får avslag, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, og fortsetter:

– Derfor tror vi at det er en god idé å møte dem som søker midler fra oss, slik at vi kan lære av hverandre.

Søketips og dialog

På søkekurset blir det gjennomgang av stiftelsens fire ulike programmer, deltakerne får se hvordan søknadsskjemaene ser ut, og det blir vist eksempler på gode søknader og prosjekter. Noen søketips kommer det også.

Men minst like viktig er det at publikum inviteres til dialog.

– Vi vil gjerne vite mer om hva søkerne tenker om programmene og søknadsprosessene våre, så vi håper deltakerne både stiller spørsmål og gir oss innspill underveis i seminaret, sier Lillehagen.

Søkekurset er gratis og åpent for alle, men av hensyn til plass og eventuell tilrettelegging må alle som vil komme melde seg på her (se link under).