Registrert rapport: En kur mot dårlig forskning

Skal du søke forskningsmidler i 2024? Da bør du bli med på vårt forskningsseminar.

DAM Redaksjonen • 4 Oct. 2023

26. oktober inviterer Stiftelsen Dam til årets forskningsseminar, der temaet er publiseringsformen registrert rapport.

«Er dette en kur mot dårlig forskning?», spurte Forskning.no i 2020 med henvisning til publiseringsformen registrert rapport. Stiftelsen Dam tror svaret er ja. I alle fall er det en god medisin. 

Forsknings-seminar 2023

Tid: 26. oktober 08.30-10.00 (dørene åpner klokken 08)
Sted: Vega scene (Salongen)

Program

  • David Mellor, director of policy, Center for Open Science
  • Ida Svege, leder for programutvikling, Stiftelsen Dam
  • Heidi Holmen, førsteamanuensis ved fakultet for helsevitenskap, OsloMet
  • Molly Carlyle, postdoktor ved intitutt for psykologi, Universitet i Oslo
  • Jan-Ole Hesselberg, programsjef i Stiftelsen Dam leder seminaret

* Seminaret er gratis og åpent for alle, men av plasshensyn og behov for tilrettelegging krever vi påmelding.

** Seminaret blir også streamet, med alternativer for SmartTolk (tegnspråktolk, skrivetolk og synstolk) tilgjengelig. Se nederst i saken).

***Vega scene er universelt utformet

Det blir også tema på Dams forskningsseminar 26. oktober 2023. Og ikke helt uten grunn. Fra og med neste forskningsutlysning kan nemlig forskere velge å publisere med registrert rapport. De som velger dette vil sågar belønnes med litt høyere sjanse for innvilgelse.

Det betyr at årets forskningsseminar er høyaktuelt for både potensielle søkere og organisasjoner, men også for forskningsmiljøer med interesse for åpen og etterrettelig forskning.

Målet med seminaret er få flere norske forskere til å velge registrert rapport, å avlive noen myter og dele innsikt i internasjonalt arbeid med denne publiseringsformen.

På seminaret skal leder for programutvikling i Stiftelsen Dam, Ida Svege, forklare hvorfor vi mener registrert rapport er veien å gå.

Center for Open Science er det internasjonale miljøet bak registrert rapport, og på seminaret får du høre fra director of policy, David Mellor.

I tillegg møter vi forskerne Heidi Holmen og Molly Carlyle. De har selv brukt registrert rapport og kommer for å dele av sine erfaringer.

Det blir mulig å stille spørsmål underveis i programmet. Har du noe du lurer på om registrert rapport? Send gjerne spørsmålet på forhånd til anders.kjellevold@dam.no.

Streaming og tilgjengelighet

Arrangementet streames direkte. Via Smarttolk er det mulig tegnspråktolk, skrivetolk eller synstolk for de som ønsker det. Det er også mulig å velge skrivetolk og synstolk for personer tilstede i salen.

Det kommer også til å være tegnspråktolk tilstede i salen. Meld gjerne fra til anders.kjellevold@dam.no ved behov.

Her kan du se seminaret i opptak (med tegnspråktolk):