Helsefrivillighetens dag 2022

Her finner du informasjon om feiringen.

2022 er Frivillighetens år, og i den anledning inviterte Stiftelsen Dam til feiring av Helsefrivillighetens dag, torsdag 7. april 2022.

7. april er Verdens helsedag (WHO), og i 2022 ble det også Helsefrivillighetens dag. Dagen markeres i Marmorsalen på Sentralen i Oslo med faglig innlegg, inspirasjon og underholdning.

Se hele arrangementet i opptak her:

Åpningstale ved helseministeren

Helsefrivillighetens dag begynte med en åpningstale fra helseminister Ingvild Kjerkol

Deretter delte forsker Vibeke Wøien Hansen fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) ferske funn om helsefrivillighetens samfunnsbidrag gjennom pandemien. Dette er et samarbeid mellom ISF og Stiftelsen Dam, som skal munne ut i en rapport mot slutten av 2022. 

Programmet ledes av Stiftelsen Dams generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Panelsamtale

Senere i programmet møtte du generalsekretærene Lilly Ann Elvestad (FFO), Tom Tvedt (Norsk Forbund for Utviklingshemmede), Adrian Tollefsen (Mental Helse Ungdom) og Mina Gerhardsen (Nasjonalforeningen for folkehelsen) i en panelsamtale.

De snakket om viktigheten av en sterk helsefrivillighet og hvor avgjørende organisasjonene er for god beredskap, god folkehelse, inkludering og livskvalitet for alle som bor i Norge. 

Sterk avslutning

I 2022 var det 25 år siden Stiftelsen Dam første gang fordelte penger til helsefrivilligheten. Programsjef Jan-Ole Hesselberg tok et dypdykk i statistikken, og delte både kunnskap og funfacts fra 25 år med prosjektstøtte. 

Deretter tok Birgitte Brekke ordet. Hun er prosjektleder i Frivillighetens år, og snakket om behovet for en sterk frivillig sektor, og naturligvis også om helsefrivillighetens plass i denne. 

I en tidligere versjon av denne saken sto komiker Christine Koht på plakaten. Hun måtte avlyse sin opptreden, men vi var så heldige å få en fantastisk erstatter i foredragsholder Marco Elsafadi. Marco var på Voss da arrangementet skjedde, men med dagens teknologi satte det ingen stopper for hans deltakelse på Helsefrivillighetens dag.

Personlige historier

Som om dette ikke er nok, så krydres dagen med en rekke historier fra prosjektdeltakere, medlemmer og frivillige fra helsefrivilligheten. 

Program

Tid: 7. april 2022, klokken 09-13
Sted: Marmorsalen på Sentralen i Oslo
Konferansier: Hans Christian Lillehagen (generalsekretær Stiftelsen Dam)

Program:
09.00 Åpningstale, Ingvild Kjerkol, helseminister
09.15 Helsefrivillighetens samfunnsbidrag gjennom pandemien, Vibeke Wøien Hansen, forsker II, Institutt for samfunnsforskning
09.45 Historier fra helsefrivilligheten
09.55 Pause
10.05 Historier fra helsefrivilligheten
10.15 Panelsamtale: En sterk helsefrivillighet (Lilly Ann Elvestad, Mina Gerhardsen, Tom Tvedt og Adrian Tollefsen)
10.45 Pause
10.55 Historier fra helsefrivilligheten
11.05 25 år med støtte til helsefrivilligheten, Jan-Ole Hesselberg, programsjef, Stiftelsen Dam
11.20 Frivillighetens år, Birgitte Brekke, prosjektleder
11.35 Marco Elsafadi, foredragsholder
11.50 Avslutning og lunsj

Påmelding: Helsefrivillighetens dag
Facebook: Helsefrivillighetens dag

Helsefrivillighetens dag er en del av: