Helsefrivillighetens dag

7. april 2022 inviterer Stiftelsen Dam til feiring av helsefrivilligheten.

Disse kommer til Helsefrivillighetens dag: Helseminister Ingvild Kjerkol (øverst f.v.), forsker Vibeke Wøien Hansen ved Institutt for samfunnsforskning, generasekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen, Mina Gerhardsen, forbundsleder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Tom Tvedt, generalsekretær i FFO, Lilly Ann Elvvestad, generalsekretær i Mental Helse Ungdom, Adrian Tollefsen, prosjektleder i Frivillighetens år, Birgitte Brekke, programsjef i Stiftelsen Dam, Jan-Ole Hesselberg og foredragsholder Marco Elsafadi.

2022 er Frivillighetens år, og i den anledning inviterer Stiftelsen Dam til feiring av Helsefrivillighetens dag, torsdag 7. april 2022.

7. april er Verdens helsedag (WHO), og i 2022 blir det også Helsefrivillighetens dag. Dagen markeres i Marmorsalen på Sentralen i Oslo med faglig innlegg, inspirasjon og underholdning.

Åpningstale ved helseministeren

Helsefrivillighetens dag begynner med en åpningstale fra helseminister Ingvild Kjerkol

Deretter skal forsker Vibeke Wøien Hansen fra Institutt for samfunnsforskning (ISF) dele helt ferske funn om helsefrivillighetens samfunnsbidrag gjennom pandemien. Dette er et samarbeid mellom ISF og Stiftelsen Dam, som skal munne ut i en rapport mot slutten av 2022. 

Programmet ledes av Stiftelsen Dams generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Panelsamtale

Senere i programmet møter du generalsekretærene Lilly Ann Elvestad (FFO), Tom Tvedt (Norsk Forbund for Utviklingshemmede), Adrian Tollefsen (Mental Helse Ungdom) og Mina Gerhardsen (Nasjonalforeningen for folkehelsen) i en panelsamtale.

De skal snakke om viktigheten av en sterk helsefrivillighet og hvor avgjørende organisasjonene er for god beredskap, god folkehelse, inkludering og livskvalitet for alle som bor i Norge. 

Sterk avslutning

I 2022 er det 25 år siden Stiftelsen Dam første gang fordelte penger til helsefrivilligheten. Programsjef Jan-Ole Hesselberg har tatt et dypdykk i statistikken, og vil dele både kunnskap og funfacts fra 25 år med prosjektstøtte. 

Deretter tar Birgitte Brekke ordet. Hun er prosjektleder i Frivillighetens år, og skal snakke om behovet for en sterk frivillig sektor, og naturligvis også om helsefrivillighetens plass i denne. 

I en tidligere versjon av denne saken sto komiker Christine Koht på plakaten. Hun har dessverre måttet avlyse sin opptreden, men vi er så heldige å få en fantastisk erstatter i foredragsholder Marco Elsafadi. Marco er på Voss på torsdag, men med dagens teknologi setter det ingen stopper for hans deltakelse på Helsefrivillighetens dag. Marco leverer alltid engasjerende og inspirerende innhold – dette blir garantert en flott avslutning på dagen!

Personlige historier

Som om dette ikke er nok, så krydres dagen med en rekke historier fra prosjektdeltakere, medlemmer og frivillige fra helsefrivilligheten. 

Gjennom dagen serverer vi kaffe, te, snacks og helt til slutt en skikkelig god lunsj. Dagen er gratis og åpen for alle, men for å slippe inn må du melde deg på. Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet, så sørg for å sikre deg din billett nå!

*Obs! Når du melder deg på får du billetten din på sms/epost. Husk å ha denne tilgjengelig når du kommer på seminaret!

Program

Tid: 7. april 2022, klokken 09-13
Sted: Marmorsalen på Sentralen i Oslo
Konferansier: Hans Christian Lillehagen (generalsekretær Stiftelsen Dam)

Program:
09.00 Åpningstale, Ingvild Kjerkol, helseminister
09.15 Helsefrivillighetens samfunnsbidrag gjennom pandemien, Vibeke Wøien Hansen, forsker II, Institutt for samfunnsforskning
09.45 Historier fra helsefrivilligheten
09.55 Pause
10.05 Historier fra helsefrivilligheten
10.15 Panelsamtale: En sterk helsefrivillighet (Lilly Ann Elvestad, Mina Gerhardsen, Tom Tvedt og Adrian Tollefsen)
10.45 Pause
10.55 Historier fra helsefrivilligheten
11.05 25 år med støtte til helsefrivilligheten, Jan-Ole Hesselberg, programsjef, Stiftelsen Dam
11.20 Frivillighetens år, Birgitte Brekke, prosjektleder
11.35 Marco Elsafadi, foredragsholder
11.50 Avslutning og lunsj

Påmelding: Helsefrivillighetens dag
Facebook: Helsefrivillighetens dag

Helsefrivillighetens dag er en del av: