Å leve med kreft – en dokumentar om Thea

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Å gjøre livet best mulig levelig for de som lever med kreft er noe Kreftforeningen jobber med på mange plan. Thea Steen var en viktig initiativtaker og samarbeidspartner da #sjekkdeg – kampanjen første gang ble lansert i 2015. Sammen med Det Nye og var Thea Steen frontfigur for kampanjen som oppfordret unge kvinner til å ta celleprøve og sjekke seg for livmorhalskreft. Kreftforeningen har etter Theas ønske fulgt henne med filmkamera den siste tiden og dette er nå tenkt til å brukes til å lage en dokumentar der vi følger Thea Steen gjennom hennes kreftsykdom.

Målsetting

2.1 Overordnet mål Skape åpenhet om kreft, og hvordan en kreftsykdom påvirker både den rammede og familien. 2.2 Delmål a. Bryte ned fordommer rundt kreftsykdom b. Visning av filmen på arrangementer i regi av Kreftforeningen. c. 300.000 seere på tv og omtale flere riksdekkende aviser.

Målgruppe

Unge jenter opp til middelaldrende kvinner ser filmen. Den sekundære målgruppen er voksne, de som er rammet av kreft, enten selv, eller som pårørende.

Antall personer i målgruppen

300000

Beskrivelse av gjennomføring

Ingvil Giske er prosjektleder, hun har i produksjonsselskapet Medieoperatørene lang erfaring med dokumentarfilmer som når godt ut publikum. TV2 har et ønske om å vise filmen Thea og har derfor sagt at de vil bidra med en del-finanisering. Kreftforeningen vil også bruke filmen i alle andre sammenhenger der de finner det naturlig, i forbindelse med debatter, undervisning, foredrag – eller i andre sammenhenger. Viktigste personer i styringen av prosjektet er prosjektleder/filmprodusent Ingvil Giske og regissør Igor Devold, i tillegg kommer en rekke mer tekniske filmarbeidere. Vi vil holde kontakt med Kreftforeningen gjennom hele produksjonen og også ved lanseringen av filmen. Vi har god erfaring fra tidligere produksjoner med at et slikt samarbeid bidrar til at filmen når fram til et bredt publikum. Igor Devold er ansatt i Kreftforeningen når han ikke arbeider med denne filmen, og han kjenner derfor temaet i filmen svært godt. Vi vil arbeide tett med Theas familie når filmen kommer ut. Hennes mor og søster deltar i filmen, de støtter filmprosjektet fullt ut og er også opptatt av at det var Theas siste ønske at det skulle fullføres.

Fremdriftsplan

Ekstra opptak av film: Januar 2017 Klipp film: januar- februar 2017 Etterarbeid: mars 2017 Premiere: Våren 2017

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Å leve med kreft – sluttrapport Extrasfittelsen .pdf

Prosjektleder/forsker

Ingvil Giske

Detaljer
Program
Helse høst (2016)
Prosjektnavn
Å leve med kreft – en dokumentar om Thea
Organisasjon
Kreftforeningen
Org.ledd
Medieoperatørene
Beløp Bevilget
2017: kr 600 000
Startdato
01.01.2017
Sluttdato
31.12.2017
Status
Avsluttet