Artritt-trimmen

Søknadssammendrag

I dette tiltaket vil PEF tilbyr veiledet trening og sosialt fellesskap gjennom artritt-trimmen – en enkel trimøkt med manuellterapeut en gang i uken over en periode på 6 måneder for 12-15 med psoriasisartritt. Første måned vil vi trene to ganger i uken med manuellterapeut. Vi ønsker at deltakerne skal trene minst to ganger i uken over en lengre tidsperiode. Det vil derfor utvikles en treningsvideo slik at deltakerne etter hvert kan trene med prosjektleder eller selvstendig en dag i uken. Etter føreste måneden vil vi PEF invitere til gruppetrening ved å benytte en filmet sesjon av treningsøkta. Det vil opprettes en egen chattegruppe på Facebook tilhørende prosjektet, slik at deltakerne kan ha kontakt i mellom de ukentlige øktene.

Ettersom vi ønsker en helhetlig tilnærming til livet med diagnose og vet at også mental avspenning er viktig for optimal effekt av kroppslig avspenning vil vi deler av treningsrekken ha med en instruktør som kan bidra med mentale avspenningsøvelser gjennom mindfullness. Vi vil senere i rekken invitere med oss andre fagfolk inn for kortere tidsperioder. Blant annet vil det være nyttig med informasjon om diagnosen av en revmatolog og hvordan spise balansert av en med ernæringskompetanse. Det er mye helse i mat.

I forkant og etterkant av tiltaket vil vi undersøke gruppen, og manuellterapeuten ønsker fortløpende tilbakemeldinger fra en adHoc gruppe blant deltakerne. Vi forventer at tiltaket har bedret helsen hos gruppen og utrustet dem til å fortsette treningen etter endt prosjekt. Filmen vil også være et verktøy for dem. Vi forventer også at de skal få ny og relevant kunnskap om egen helse av betydning for livet.

Prosjektleder/forsker

Trine Knudtzon

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Artritt-trimmen
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
Kr 360.000
Startdato
19.04.2021