AVATAREN – tegneglede for tweens med langtidssykdom (i familien)

Søknadssammendrag

Mange barn og unge rammes av langtidssykdom, noe som kan hindre dem fra å delta i hverdagen på samme måte som før – spesielt i koronatid. Ordet avatar betyr forskjellige ting, og er blitt brukt i ulike sammenhenger de siste årene. Kreftforeningens Vitensenter har en avatar: kommunikasjonsroboten AV1 (fra No Isolation). AV1 kan være et barns øyne, ører og stemme – eller barnets avatar om du vil.

I prosjektet inngår tre tegnekonkurranser for 9-13 åringer som er langtidssyke, eller er pårørende til langtidssyke. Sammen med Barnekreftforeningen og Øisteins blyant ønsker Kreftforeningen å gi målgruppen, ofte omtalt som tweens, en digital avatar.

Vi legger opp til en tegnekonkurranse ved skolestart, en i høstferien og en i starten av november 2021. Til hver konkurranse lager Øisteins blyant et tegnekurs tilpasset tema for konkurransen, og konkurransebidrag er tegninger hvor tweens forteller sin historie gjennom en tegneseriestripe. Hver konkurranse skal ha et eget tema:

  • AVATAREN 1: Hvor vil du sende din AV1? Tenk deg at du kan sende din avatar hvor som helst i verden.
  • AVATAREN 2: Hvem vil du at din AV1 skal møte? Tenk deg at du kan få treffe hvem du vil.
  • AVATAREN 3: Hvilken historisk begivenhet vil du at din AV1 skal få oppleve? Tenk deg at du kan få reise i tid.

Vinnerbidragene stilles ut sammen med AV1 i Kreftforeningens Vitensenter i desember, i tillegg vises en digital “Hall of fame” hvor flere striper presenteres.

Målet er at prosjektet kan ha et underholdningspotensial og være et fristed i en krevende korona-hverdag for tweens med langtidssykdom (i familien).

Kreftforeningen har et begrenset tilbud til denne aldersgruppen, så tanken er at deler av konseptet kan leve videre ved å bruke tegnekursfilmene i fremtidige tilbud og aktiviteter.

Prosjektleder/forsker

Mona Bjelland

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
AVATAREN – tegneglede for tweens med langtidssykdom (i familien)
Organisasjon
Kreftforeningen
Beløp Bevilget
Kr 578.000
Startdato
26.05.2021