Bedret livskvalitet – lysbehandling

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakrunn og målsetting: Gi pasienter med hudproblemer, bosatt i Hallingdal et tilbud om lysbehandling i kortest mulig avstand f

Bakrunn og målsetting: Gi pasienter med hudproblemer, bosatt i Hallingdal et tilbud om lysbehandling i kortest mulig avstand fra sitt bosted. Nærmeste alternativ, Ringerike sykehus, opptil 30 mils reise tur/retur.

 

Gjennomføring: Buskerud Fylkeslag skulle etter avtale med Ringerike sykehus skaffe tilveie lysbehandlingsutstyr, mens Helseforetaket skulle stå for lokaler og nødvendig personell. Hallingdal sjukestugu på Ål ble valgt som egnet og sentral beliggenhet.

 

Resultat: 1. september 2004 kunne den nye hud poliklinikken ved Hallingdal sjukestugu tilby lysbehandling til pasienter med hudlidelser. Prosjektperioden var tidkrevende med møter og lange reiser, men det endte med et meget tilfredsstillende resultat. Mange hallingdøler kan i dag glede seg over et tilbud om lysbehandling takket være initiativ fra Buskerud fylkeslag av NPF, og ikke minst midlene fra Helse og Rehabilitering.

Prosjektleder/forsker

Leif A. Solbakken

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Bedret livskvalitet – lysbehandling
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Org.ledd
Hallingdal Sjukestugu, 3570 Ål
Beløp Bevilget
2005: kr 245 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet