Bekkenyogasamling

Søknadssammendrag

LKB skal lage en fysisk, sosial og aktiv møteplass for våre online yogadeltakere. Arrangementet passer godt for de som har nedsatt funksjon, daglige smerter og fortsatt er sosialt isolert på grunn av pandemien. Vi skal ha 2 overnattinger slik at man får en dag uten reise. Vi deler opp deltakerne i 3 forskjellige grupper, ca. 15 stykker i hver gruppe. De forskjellige gruppene får navnebånd med forskjellige farger så de enkelt kan se hvilken gruppe de tilhører.

Gruppene vil ha time med yogainstruktør 2 ganger i løpet av samlingen, og får da god oppfølging og personlig hjelp til øvelser som kan være vanskelig å vise på vår online yoga. Vi starter på mandag med felles lunsj så vi kan bli litt kjent med hverandre. Etter lunsj vil vi ha en kort introduksjon om LKB og hvorfor vi startet med online bekkenyoga, litt om yoga og avspenning i forhold til smerter.

Vi vil informere om hotellet, og hvordan varmt vann og varm badstue løser opp en vond kropp. Når en gruppe har bekkenyoga, kan de andre deltakerne enten slappe av på rommet eller være i avdelingen der det er tilgang på badstuer og varmtvannsbassenger. De kan selv disponere tiden slik det passer for den enkeltes dagsform. Vi møtes til alle måltider. Slik får vi vært sosiale, og vi utvider bekjentskapskretsen vår. Det er også god tid til å prate sammen utenom måltidene, kanskje kan deltakerne få varige vennskapsbånd. Vi vil ha likepersoner til stede på arrangementet hvis noen ønsker en prat på tomannshånd. Vi avslutter med felles lunsj før avreise. Når alle møtes igjen på online bekkenyoga, er gruppefølelsen forsterket av at vi har møtt hverandre på «ekte». Og alle er mer sikre på at de gjør øvelsene riktig. Dette gir en varig og god følelse av tilhørighet og mestring!

Prosjektleder

Sol-Hege Nathalie Kotte

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Bekkenyogasamling
Organisasjon
Norges Handikapforbund
Beløp Bevilget
Kr 374.000
Startdato
08.04.2022