– Vi håper bowlingen skal gi deltakerne bedre livskvalitet

Bedre balanse- og mestringsevne er målet når Agder Vest Parkinsonforening møtes til bowling. For ikke å glemme det sosiale, da!

I samarbeid med

Mennesker med parkinsons sykdom har ofte behov for balansetrening, og hva er vel bedre enn å gjøre balansetreningen til et sosialt arrangement?

Som tenkt så gjort for Agder Vest Parkinsonforening, som inviterte sine medlemmer til bowling og sosialt samvær. For å gjøre tilbudet så tilgjengelig som mulig er det også lagt inn en hente- og bringetjeneste i prosjektet.

Bedre balanse- og mestringsevne

Tilbudet organiseres av ildsjeler i foreningen, og målet er blant annet bedre balanse- og mestringsevne.

– Et viktig mål med bowlingen er å opprettholde og bedre balanse- og mestringsevnen. Lykkes en i balanseevnen så lykkes en også i mestringsevnen. Et annet viktig formål med bowlingen er det sosiale.  De som ikke føler seg friske nok til å bowle, kan delta sosialt.  På hver bane er det to til tre deltakere. Vi rullerer på hvem som spiller sammen. En kan også ønske spillepartner, forteller prosjektleder Lasse Hasselknippe.

Etter bowlingsspillet samles alle til en sosial avslutning. Her kan en sitte sammen med hvem en vil og praten går.

– Likepersoner deltar som oftest på disse avslutningene.  Vi har pizza en gang i måneden. De andre gangene har vi kjeks eller hjemmebakst, forteller Hasselknippe.

Håper på videreføring

Sykdommen Parkinson eskalerer over tid, og progresjonen er forskjellig.  Bowling er en aktivitet som passer veldig godt for parkinsonpasienter. Aktiviteten gir bedre balanse og bevegelighet, noe som er viktig for denne pasientgruppen.

– Vi håper bowlingen skal gi deltakerne bedre livskvalitet. Siden vi er så fornøyd med dette prosjektet, håper vi tiltakene kan videreføres etter endt prosjektperiode, sier Hasselknippe.

Prosjektleder/forsker

Lars Hasselknippe

Detaljer
Program
Ekspress (høst 2020)
Prosjektnavn
Bowling Agder Vest
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
2020: kr 30 000
Startdato
05.01.2021
Sluttdato
14.12.2021
Status
Avsluttet