By opp Mr. Parkinson til dans!

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Sykdommen kjennetegnes ved stivhet, skjelving og langsomme bevegelser. For personer med parkinson er det viktig å drive aktivt med trening for å få en best mulig symptomlindring. Det er også viktig med avspenning.

 

Flere parkinsonpasienter kvier seg for å danse, for de er redd for å ikke få det til etter at de fikk sykdommen. De fleste blir mildt sagt overrasket over hvor enkelt det er. Nyere forskning har vist at musikk kan stimulere sentralnervesystemet og være en ytre støtte til å komme i gang både med aktiv trening av avspenningsøvelser. Dans hjelper de som har parkinson til å finne igjen den naturlige rytmen sykdommen har forstyrret. Dansen man har lært for lenge siden sitter fortsatt i kroppen, det handler om å vekke den. Hvis man aldri har lært å danse kan det likevel være nyttig å prøve seg fram med bevegelser til musikk for å få kroppen i gang.

 

Prosjektet bidro til ni dansesamlinger i 2007-2008. Det er vi fornøyde med. Når noen av lokalforeningene også sier til oss at dette har gjort dem oppmerksomme på hvor viktig dans er som aktivitet tar vi det som et tegn på at målet også er nådd.


 

Prosjektleder/forsker

Kathe Spillum

Detaljer
Program
Forebygging (2006)
Prosjektnavn
By opp Mr. Parkinson til dans!
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
2007: kr 49 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet