Det er ikke lørdag hver dag!

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunn: Forekomsten av overvekt hos barn er økende i Norge og sukkerforbruket er dobbelt så høyt som anbefalt

Bakgrunn: Forekomsten av overvekt hos barn er økende i Norge og sukkerforbruket er dobbelt så høyt som anbefalt. Høyt sukkerinntak øker risikoen for overvekt og overvekt øker faren for blant annet diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom. Hverdagen i norske barnehager består i dag av ”mange lørdager” og det er stadig en grunn til å kose seg. Denne kosen består veldig ofte av noe usunt å spise og/eller drikke. Barnehageansatte og foreldre trenger hjelp med å få kunnskap om hva som er sunt og usunt. De trenger hjelp med å finne alternativer og de må stå sammen for å snu denne utvikling.

 

Målsetting: Målsettingen var å gi barnehageansatte og foreldre en brosjyre som skulle fungere som hjelpemiddel for å finne sunne alternativer til bursdagsfeiringer og andre anledninger når man skulle kose seg. Det var ønske om at denne brosjyre ville øke bevisstheten om viktigheten av å skape gode vaner allerede tidlig i barneårene.

 

Resultat: Brosjyren ble utviklet og distribuert i et eksemplar til alle landets barnehager. Den fikk en meget god mottakelse og er blitt etterbestilt i stor skala til barnehagepersonale og foreldre. Også tannhelsetjeneste og helsesøstrer i flere fylker har vist interesse. Til nå er det sendt ut 35.000 eksemplar. Nasjonalforeningen for folkehelsen vil fortsette å markedsføre, trykke opp og distribuere brosjyren i egen regi.

Prosjektleder/forsker

Carina S. Alm

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Det er ikke lørdag hver dag!
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Beløp Bevilget
2005: kr 100 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet